Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase atlikušajās 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs nedrīkst atslābināties ne uz brīdi, jo katrs punkts un mačs ir no svara, uzskata viens no vienības līderiem Dairis Bertāns.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase svētdien savā laukumā atlases turnīra trešajā spēlē ar 88:65 pārspēja Rumāniju, izcīnot savu trešo uzvaru un pirmo apli noslēdzot savas apakšgrupas pirmajā pozīcijā.

"Sākumā spēle pret Rumāniju bija līdzīga tikai tāpēc, ka nespējām realizēt savus brīvos metienus, savukārt viņi iemeta grūtus raidījumus," pēc spēles teica Bertāns. "Svarīgi bija spēlēt pacietīgi, neko no jauna neizdomāt un pieturēties pie spēles plāna. Mača izskaņā metieni sāka krist grozā un spēle aizgāja jau pavisam citā gultnē."

"Spēles plāns bija spēlēt pacietīgi ar ilgu uzbrukumu, bet pie iespējas skriet ātrajos uzbrukumos, jo rumāņi labi jūtas tieši lēnajā spēles stilā. Tas mums izdevās labi, it sevišķi cīņas izskaņā, kad aizskrējām daudz ātrajos uzbrukumos," sacīja basketbolists un piebilda, ka pirms svētdienas mača Latvijas izlase tikai nedaudz pavērojusi pretinieku spēļu video ierakstus, sagatavošanās laikā vairāk akcentu liekot uz savu sniegumu. "Visu spēli bija sajūta, ka esam pārāka komanda pār Rumāniju. Turklāt viņi turējās mums līdzi tikai tāpēc, ka metām garām. Zinājām, ka ilgi tā nebūs, un, pacietīgi spēlējot, tiksim pie savām iespējām. Tikām un tās arī izmantojām."

Tiesa, Bertāns norādīja, ka pēc pirmajā aplī gūtām trim uzvarām tikpat mačos nedrīkst atslābināties.

"Šobrīd pēc trim mačiem viss ir izdarīts tik tālu, cik tas bija jāizdara. Nevaram atslābināties ne uz brīdi, jo katrs punkts un spēle ir svarīga, skatoties uz apakšgrupu izlozi Eiropas čempionātā," atzina Bertāns.

Latvietis apstiprināja, ka nākamsezon gatavojas palikt Spānijas komandā "Bilbao Basket", kuru iepriekšējā sezonā piemeklēja nopietnas finansiālas problēmas. Tiesa, tagad klubs ar Bertānu savas parādsaistības esot nokārtojis pilnībā, tāpēc pagaidām nekādas izmaiņas latvieša statusā neesot gaidāmas.

Arī nākamā atlases cikla spēle notiks Rīgā, kad trešdien tiks mēroti spēki pret Zviedriju, savukārt pēc tam gaidāmi divi izbraukuma mači Slovākijā un Rumānijā.

Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Latvijas izlase pretendē uz kvalificēšanos astotajam Eiropas čempionāta finālturnīram pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!