Foto: F64

Artūrs Ausējs trešdien guva 34 punktus "Barons"/LDz uzvarā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē izbraukumā pār "Valka"/"Valga" vienību, sekmējot komandai uzvaru ar rezultātu 98:89 (21:18, 26:16, 23:31, 28:24).

Ausējs izcēlās ar teicamu precizitāti tālmetienos, realizējot septiņus no desmit trīspunktniekiem. "Barons"/LDz rindās Džeisons Kalists guva 23 punktus, bet Roberts Freimanis sameta 14 un izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas.

"Valka"/"Valga" sastāvā 25 punktus guva Kristaps Kanbergs, 16 sameta Māriņš Berķis, 14 pievienoja Valmo Krīsa, bet Jurijs Aleksejevs izcēlās sešiem punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas un Igaunijas robežpilsētas komanda turpina cīņu par vietu labāko sešiniekā, kas ļaus piedalīties izslēgšanas mačos. Pēc šī zaudējuma "Valka"/"Valga" gan atkāpusies uz septīto vietu, bet sestajā vietā atgriezusies "Jūrmala"/"Fēnikss".

Iepriekš šosezon LBL ietvaros "Valka"/"Valga" un "Barons"/LDz komandas bija tikušās vienu reizi - novembrī Rīgā viesi uzvarēja ar 96:91, dueļa gaitā atspēlējot 17 punktu deficītu.

Vēl vienā mačā trešdien "Jelgava" savā laukumā ar 98:97 (25:20, 14:22, 29:20, 16:22, 14:13) pagarinājumā uzveica "Ogre"/"Kumho Tyre".

Uzvarētāju labā 33 punktus guva Kristaps Pļavnieks, bet 20 un 17 sameta attiecīgi lietuvieši Augustins Jankaitis un Augusts Šuļausks.

"Ogre"/"Kumho Tyre" sastāvā Kārlis Apsītis guva 25 punktus, Latvijā dzīvojošais polis Mihals Hlebovickis sameta 18, bet Lauris Mizis pievienoja 17 punktus un savāca desmit atlēkušās bumbas.

Abu komandu savstarpējos mačos šosezon iepriekš uzvaras arī guva jelgavnieki - ar 75:65 un 68:50.

LBL turnīra tabulā līderi ar 20 uzvarām 24 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, ar 11 panākumiem 14 mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar 20 uzvarām 26 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr 18 panākumi 26 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kamēr ar 13 panākumiem 23 spēlēs piektajā vietā seko "Jēkabpils". Sesto vietu ieņem "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi 14 uzvaras 27 spēlēs, bet septītajā pozīcijā ar astoņiem panākumiem 16 spēlēs atrodas "Valka"/"Valga".

Pa astoņām uzvarām ir "Barons"/LDz un "Jelgava" komandām, kuras aizvadījušas attiecīgi 24 un 26 spēles, bet pa četrām uzvarām 25 mačos guvušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Latvijas Universitāte" (LU).

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!