Foto: Reuters/Scanpix
Austrālijas basketbola vadība paudusi dusmas par izvirzītajām apsūdzībām komandas apzinātā zaudējumā Pasaules kausa apakšgrupas mačā pret Angolu, šādas runas saucot par apvainojošām un absolūti nepatiesām.

Iepriekšējā nedēļas nogalē notikušajā pēdējā D apakšgrupas mačā Austrālija nedaudz negaidīti ar 83:91 piekāpās Angolai, kas jau iepriekš bija zaudējusi cerības sasniegt Pasaules kausa izslēgšanas mačus. Savukārt zaudējums nozīmēja, ka Austrālija, kura šajā duelī atpūtināja divus savus līderus, D apakšgrupā palika trešā, bet izslēgšanas spēlēs līdz pat pusfinālu fāzei tai nenāksies cīnīties pret spēcīgo ASV izlasi.

Pēcāk citu izlašu basketbolisti nekautrējās atzīmēt, ka Austrālija Angolai zaudējusi speciāli, lai tai nevajadzētu cīkstēties pret amerikāņiem. Izmeklēšanu šajā jautājumā uzsākusi Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Austrālijas puse izskanējušo informāciju kategoriski noraidījusi, uzsverot, ka komandas vienīgais nolūks mačā pret Angolu bija uzvaras izcīnīšana. "Apgalvojumi par pretējo ir izteikti spekulatīvi, kā arī tas ir apvainojums Austrālijas sporta kultūrai un komandai, kas turnīra gaitā darīja visu, ko spēja."

Tiek uzsvērts, ka diviem no izlases līderiem mačā pret Angolu tika dota atpūta, ko ieteicis izlases medicīniskais personāls. "Spēlētāju veselība un pašsajūta mums ir pats svarīgākais. Piecas grupu turnīra spēles sešās dienās ir smags pārbaudījums, un tieši tāpēc komandas sastāvā var būt tikai 12 basketbolisti."

FIBA vadība iepriekš pavēstījusi, ka Austrālijas basketbolistu uzvedība laukumā cīņā pret Angolu radījusi milzu vilšanos basketbola fanu un ekspertu vidū. Pirms FIBA lēmuma par jebkādām iespējamajām sankcijām Austrālijas pusei tiks dota iespēja savu viedokli aizstāvēt.

Latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa trenētajai Austrālijai Pasaules kausa izcīņa beidzās jau astotdaļfinālā, kad tā ar 64:65 pēdējās sekundēs piekāpās Turcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!