Latvijas izlases basketboliste Elīna Babkina ceturtdien guva desmit punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa mačā, bet viņas pārstāvētā Turcijas komanda Samsunas "Canik" šī turnīra ceturtās kārtas spēlē tika pie pirmās uzvaras.

"Canik" C apakšgrupas mačā ar rezultātu 63:55 (15:18, 11:14, 16:6, 21:17) pārspēja Krievijas vienību Novosibirskas "Dinamo".

Babkina šajā spēlē laukumā bija 31 minūti un 40 sekundes, iemetot divus no pieciem divpunktu metieniem, savu vienīgo tālmetienu un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņas kontā divas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvās piespēles, četras kļūdas, divas piezīmes un astoņi efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvākā uzvarētājām bija Antonija Sandriča, kura guva 20 punktus, bet 18 punkti un desmit bumbas zem groziem Ešajai Mērfijai.

"Canik" pēc komandas galvenā trenera Mehmeta Džana Eztirka nāves sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem Turcijas čempionātā un trim zaudējumiem FIBA Eirokausā. Tiesa, svētdien Erdala Jegina vadībā tika svinēta pirmā uzvara Turcijas čempionātā, bet šodien arī FIBA Eirokausā.

C apakšgrupā līderpozīciju ar trim uzvarām trīs spēlē ieņem Kristīnes Vītolas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Galatasary", kas patlaban Latvijā spēkojas ar "TTT Rīga", kas trīs mačos tikusi pie divām uzvarām un ir otrā. Tikmēr "Canik" un "Dinamo" guvušas pa uzvarai četrās spēlēs, tādējādi rīdzinieces pēc ceturtās kārtas saglabās vismaz otro vietu.

FIBA Eirokausa pamatturnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!