Foto: LETA
Latvijas sieviešu basketbola izlasei šogad Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nāksies iztikt bez saspēles vadītājas Elīnas Babkinas, kurai vasarā paredzētas procedūras savainojumu sadziedēšanai, intervijā portālam “sportacentrs.com” atklāja pati basketboliste.

“Pirmkārt, vēlos pateikt, ka man nav nekādu problēmu sastrādāties ar izlases treneriem, tai skaitā valstsvienības galveno treneri Aigaru Neripu,” teica Babkina. “Latvijas izlasē ienāk jauna paaudze. Tā ir mana paaudze un es gribu spēlēt, bet šogad izlasei diemžēl nevaru palīdzēt. Novembrī man veica kājas ceļgala artroskopiju, atklājot ceļa skrimšļa nodilumu. Ārsti ieteica pilnu rehabilitāciju veikt sezonas laikā, taču nevēlējos to darīt, jo gribēju palīdzēt komandai sasniegt tās mērķus.”

“Vasarā man būs nepieciešama ceļgala rehabilitācija, ieskaitot atbrīvojumu no basketbola treniņiem un spēlēm. Man jāstiprina kājas, mugura, rokas, lai varētu normāli spēlēt bez savainojumiem. Pēc atveseļošanās vēlos atgriezties un palīdzēt manai komandai – foršajai Latvijas izlasei,” turpināja basketboliste.

Atgādinām, ka Babkinas un citas Latvijas basketbolistes Zanes Tamanes pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" komanda šajā sezonā triumfēja Turcijas čempionātā.

No 12.jūnija līdz 11.jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas izlasēm cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!