Foto: F64

Latvijas dāmu basketbola izlase Eiropas čempionātā Čehijā, kas sāksies piektdien, pret katru no pretiniecēm apakšgrupas turnīrā spēlēs ar savu taktiku, sacīja izlases saspēles vadītāja Elīna Babkina.

Eiropas čempionātā Latvijas izlase spēlēs Prāgā, apakšgrupā piektdien, sestdien un nākamajā pirmdienā tiekoties ar attiecīgi Krieviju, Melnkalni un Beļģiju.

"Vienmēr ir pie kā piestrādāt, bet mums ir gudri un pieredzējuši treneri, tāpēc domāju, ka viņi zinās, kā mūs noturēt uz viena viļņa. Pret katru pretinieci mēs spēlēsim savu taktiku un katrā treniņā strādājam pie lietām, kas mums palīdzēs spēlēs," pirms došanās uz čempionātu norādīja Babkina, piebilstot, ka nevar sagaidīt Eiropas čempionāta sākumu. "Gribās, lai turnīrs sākas pēc iespējas ātrāk. Esam daudz gatavojušās, tāpēc tagad pienācis laiks rādīt, ko esam darījušas treniņos."

Krievijas un Melnkalnes izlasēs viņai ir daudz pazīstamu spēlētāju, bet mazāk zināma ir Beļģija.

"Pret atsevišķām spēlētājām jau iepriekš diezgan daudz ir spēlēts, tāpēc zinām, ko katra var un ko nevar izdarīt. Spiedīsim darīt tās lietas, kas viņām nepatīk. Krievijas un Melnkalnes spēlētājas zinu diezgan labi, bet Beļģija vairāk ir tāda nezināmā. Visi no beļģietēm pazīst Emmu Mesemanu un Annu Voutersu, bet par pārējām nav tik daudz informācijas," skaidroja basketboliste.

Latvijas izlasi, gatavojoties finālturnīram, piemeklēja īsta traumu epidēmija. Sākotnēji starp kandidātēm tika iekļautas 18 basketbolistes, bet trešās treniņu nedēļas beigās komandā bija palikušas vien 13 basketbolistes.

"Esmu jau vairākus gadus spēlējusi izlasē un pirmo reizi redzu, ka tik daudz spēlētāju traumu dēļ no izlases atkrīt pašas, taču domāju, ka visas spēlētājas ir pelnījušas vietu izlasē. Nevienai nav iedota vieta valstsvienībā tāpat vien, arī debitantēm. Tā kā šīs basketbolistes ir jaunas, viņām drīz būs jānāk un jāmaina iepriekšējā paaudze. Ir laiks dot iespēju jaunajām. Šis ir tas laiks, kad viņām ir jāspēlē un jāskatās, kas notiek Eiropas čempionātā," Babkinu neuztrauc, ka izlasē ir daudz jaunu meiteņu.

Komandas mērķis ir tikt pēc iespējas tālāk, neaizmirstot par to, ka piecas labākās izlases iegūs ceļazīmes uz pasaules čempionātu.

"Neviens nebrauc spēlēt tikai trīs spēles. Katrai no mums ir savas azartiņš un gribam parādīt, kas ir Latvija. Reiz piepildījām sapni un tikām uz olimpiskajām spēlēm, bet šogad Eiropas čempionātā labākās piecas iekļūst pasaules čempionātā. Nekas nav neiespējams, tikai jāgrib un jācīnās," uzsvēra Babkina, kurai šis būs trešais Eiropas čempionāta finālturnīrs karjerā.

"Iespējams, kāds mūs šajā čempionātā nenovērtēs. Mēs varam izšaut savu uguntiņu. Ja labi iesāksim turnīru, mums būs emocionālais vilnis un pēc tam jau mūs būs grūti apstādināt. Ceru, ka būsim uz šī viļņa," optimistiska bija spēlētāja.

Gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, Latvijas komanda aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja sešas uzvaras, tomēr pēdējos divos mačos, nespēlējot Anetei Šteinbergai, Aijai Brumermanei un Babkinai, divreiz zaudēja Turcijai.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Čehijā norisināsies no 16. līdz 25.jūnijam.

Latvijas izlase pēc lieliskā 2007.gada čempionāta, kad pirmo reizi tika sasniegts pusfināls un iegūta ceturtā vieta, vairs tika augstu nav bijusi. Iepriekšējos divos finālturnīros vienība nav spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!