Foto: LETA

Latviešu basketboliste Elīna Babkina sestdien guva sešus punktus debijas mačā Spānijas komandas Žironas "Spar Citylift" rindās, tomēr viņas jaunā vienība ar 78:83 (12:19, 22:20, 19:19, 25:25) izbraukumā piekāpās valsts čempionēm Madrides "Rivas Ecopolis".

Babkina savā sezonas pirmajā oficiālajā spēlē laukumā aizvadīja 15 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim izpildītajiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet netrāpīja vienīgo tālmetienu. Vēl latviete tika pie četrām piezīmēm, maču noslēdzot ar diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Kā zināms, Babkinu uz Spānijas klubu izīrējusi Krievijas vienība Orenburgas "Nadežda". Lai gan Babkina papildināja "Nadežda" rindas jau pagājušā gada martā, viņa šosezon neizgājusi laukumā nevienā cīņā.

Orenburgas kluba galvenais treneris ir Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris grieķu speciālists Georgs Dikeulaks. Babkinai un Dikeulakam šis bija jau ceturtais kopējais klubs. Baumas liecina, ka trenerim ar spēlētāju ir arī tuvākas attiecības.

Iepriekšējā vasarā Babkina, kura spēlē saspēles vadītājas pozīcijā, bija viena no Latvijas izlases līderēm šī gada Eiropas čempionāta atlases turnīrā. Viņa komandai palīdzēja jau sesto reizi pēc kārtas kvalificēties šīm sacensībām.

Tāpat šonedēļ Babkina noslēdza līgumu ar Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienību Losandželosas "Sparks", kas 2011.gadā izvēlējās viņu draftā.

Citā mačā sestdien zaudējumu piedzīvoja Ditas Liepkalnes pārstāvētā Bembivres "Embutidos Pajariel" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 67:71 (15:13, 18:9, 10:24, 24:25) piekāpās spēcīgajai Salamankas "Perfumerias Avenida" vienībai.

Liepkalne nospēlēja 20 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot trīs no sešiem divpunktu raidījumiem un visus četros soda metienus. Tāpat latviete savāca sešas atlēkušās bumbas zem groziem un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus, tiekot pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Čempionāta kopvērtējumā "Spar Citylift" ar 16 uzvarām 19 spēlēs zaudējusi līderpozīciju un atkritusi uz trešo vietu, bet galvgalī tagad ar 17 panākumiem ir "Perfumerias Avenida". Tikmēr "Embutidos Pajariel" ar desmit uzvarām saglabā sesto vietu, bet Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Mann-Filter" vienība ar piecām uzvarām atrodas 12.pozīcijā.

Pēc regulārā čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies tikai četras spēcīgākās komandas. Līgā startējošo klubu skaits šosezon palielinājies no 12 līdz 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!