Foto: F64

Latvijas basketboliste Elīna Babkina otrdien guva 15 punktus, taču tas neglāba Pēčas "Pinkk 424" komandu no zaudējuma Ungārijas čempionāta pusfināla sērijā, tāpēc latvietes komandai noslēgumā būs jācīnās par bronzas medaļām.

"Pinkk 424" savā laukumā otrdien ar rezultātu 47:67 (23:12, 9:24, 6:16, 9:15) atzina regulārā čempionāta labākās komandas Šopronas "Euroleasing" pārākumu, bet sērijā līdz divām uzvarām zaudēja ar 0-2.

Babkina spēlē iemeta trīs no astoņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem, kļūstot par rezultatīvāko mājinieču rindās. Viņa arī izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnot divas personiskās piezīmes un izprovocējot piecus pārkāpumus.

Jau ziņots, ka pirmajā sērijas mačā Pēčas komanda viesos cieta neveiksmi ar 39:77, bet Babkina sameta astoņus punktus.

Cīņā par bronzas medaļām Babkina un "Pinkk 424" tiksies ar Miškolcas "Aluinvent DVTK" un Ģēras "Cargo Uni" komandu dueļa zaudētājām. Pirmajā cīņā šajā pusfināla sērijā uzvaru guva Miškolcas vienība.

Jau ziņots, ka "Pinkk 424" ceturtdaļfināla sērijā ar 2-1 pārspēja citu Pēčas pilsēta klubu PEAC.

Ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā Babkina ar 26 punktiem sekmēja "Pinkk 424" uzvaru ar 62:60, otrajā spēlē latviete guva 11 punktus, taču viņas komanda zaudēja ar 64:73, bet trešajā duelī saspēles vadītāja guva četrus punktus uzvarā ar 58:50.

Regulārajā čempionātā ar 12 uzvarām 18 spēlēs "Pinkk 424" komanda Ungārijas čempionāta kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, kamēr ar 16 panākumiem labākā bija "Euroleasing".

Kā zināms, 26 gadus vecā Babkina janvāra vidū pievienojās "Pinkk 424" komandai, līdz tam šosezon basketboliste bija bez kluba.

Babkina ir trešā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi Pēčas vienības rindās, jo 2012./13.gada sezonā to darīja Aija Brumermane, bet iepriekšējās sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja Aija Putniņa.

Aizvadītās sezonas beigās Babkina Žironas "Spar Citylift" komandas rindās kļuva par Spānijas čempioni. Caurmērā katrā no spēlēm viņa guva 5,3 punktus un veica 1,5 rezultatīvas piespēles. Savukārt pēc tam vasarā viņa nesekmīgi centās iekļūt Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vienības Losandželosas "Sparks" sastāvā.

Tieši "Sparks" klubs Babkinu 2011.gadā izvēlējās WNBA draftā ar 29.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!