Foto: DELFI

Latvijas basketboliste Elīna Babkina trešdien guva 17 punktus, taču tas neglāba Turcijas klubu Samsunas "Canik" no zaudējuma FIBA Eirokausa C apakšgrupas, kurā spēlē arī "TTT Rīga", turnīra spēlē pret Novosibirskas "Dinamo".

"Canik" viesos cieta neveiksmi ar 70:89 (14:22, 18:21, 16:25, 22:21).

Babkina spēlēja 33 minūtes un septiņas sekundes, trāpot četrus no septiņiem divpunktu metieniem un divus no septiņiem trīspunktniekiem, kā arī realizējot visus trīs soda metienus, ar 17 punktiem kļūstot par "Canik" rezultatīvāko spēlētāju.

Latvijas basketboliste arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un spēli beidza priekšlaicīgi ar piecām piezīmēm, kas viņai ar 20 efektivitātes punktiem ļāva būt labākajai viesu rindās.

"Dinamo" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva astoņu punktu pārsvaru, bet pēc puslaika Novosibirskas komanda bija vadībā ar 43:32. Turpinājumā "Canik" nokļuva vēl lielākos mīnusos un beigās atspēlēties vairs nespēja.

Uzvarētājām Temera Tethema guva 22, bet Gaļina Kisiļeva - 21 punktu.

Jau ziņots, ka C apakšgrupas otrā spēlē Latvijas čempiones "TTT Rīga" basketbolistes viesos ar 66:77 (18:24, 16:21, 16:16, 16:16) piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray".

"Canik" komanda pirms iekļūšanas FIBA Eirokausa pamatturnīrā pārvarēja kvalifikācijas kārtu, divu spēļu summā ar 152:140 uzvarēja Krievijas klubu Vologdas "Čevakata".

Vēstīts, ka pagājušās nedēļas sākumā pēc pusotru nedēļu ilgas cīņas par dzīvību nomira "Canik" vienības galvenais treneris Mehmets Džans Eztirks. Viņš pārbaudes spēles laikā piedzīvoja sirdstrieku un pēc tam atradās komā.

Tikmēr E apakšgrupas spēlē Dita Rozenberga guva 11 punktus, bet viņas pārstāvētā Beļģijas komanda Namīras "Belfius" savā laukumā ar 43:64 (16:14, 5:13, 10:29, 12:8) zaudēja Raguzas "Virtus Eirene" no Itālijas.

Rozenberga spēlēja 31 minūti un 58 sekundes, iemetot trīs no septiņiem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņa arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes, kas deva septiņus efektivitātes rādītāja punktus.

Vēl šajā grupā spēlē Čehijas klubs "Numburk" un Francijas vienība Nantes "Reze".

Savukārt F apakšgrupas cīņā Anitas Teilānes pārstāvētais Vācijas klubs Kelternas "Rutronik Stars" ar 66:83 (16:22, 16:27, 13:22, 21:12) zaudēja Spānijas vienībai Žironas "Spar Citylift".

Teilāne spēlēja 14 minūtes un 49 sekundes, gūstot četrus punktus. Viņa iemeta vienīgo divpunktu metienu un divus no četriem soda metieniem, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes, kas deva astoņus efektivitātes punktus.

Vēl šajā grupā spēlē Beļģijas klubs "Royal Castors Braine" un "Sportiva" no Portugāles.

Tikmēr Zenta Meļņika un viņas pārstāvētais Zviedrijas klubs Ūmeo "Udominante" dalību FIBA Eirokausa pamatturnīrā sāks ceturtdien.

FIBA Eirokausa pamatturnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!