Latvijas izlases basketbolistes Elīnas Babkinas pārstāvētās Turcijas vienības Samsunas "Canik" galvenajam trenerim Mehmetam Džanam Eztirkam sestdien pārbaudes spēles laika kļuva slikti ar sirdi, tomēr ārsti pēc ilgstošas operācijas izglābuši viņa dzīvību.

Pieredzējušo treneri veselības problēmas piemeklēja "Canik" pārbaudes spēles laikā pret "Dariššafaka Doguš" komandu. Viņš tika nogādāts slimnīcā, kur naktī uz svētdien ārsti veica sarežģītu sirds operāciju, kura ilga vairāk kā astoņas stundas, vēsta portāls "jwsbasketball.org".

Vēl trešdien Samsunas komanda savās mājās izcīnīja uzvaru FIBA Eirokausa kvalifikācijas kārtas pirmajā mačā, ar 82:79 uzvarot Vologdas "Čevakata" basketbolistes no Krievijas, savukārt ceturtdien viņām viesos jāaizvada atbildes spēle.

Pēc operācijas Eztirks ir nogādāts intensīvās terapijas nodaļā, kur notiks atlabšana pēc sirdslēkmes.

Jau ziņots, ka Babkina ar Samsunas "Canik" komandu, ko iepriekšējā sezonā pārstāvēja Zane Teilāne, vienojās septembra sākumā.

Ja "Canik" komandai izdosies pārvarēt Eirokausa kvalifikācijas kārtu, tā pamatturnīrā C apakšgrupā spēkosies ar Latvijas čempioni "TTT Rīga", citu Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray", kurai pievienosies Kristīne Vītola, un arī ar Novosibirskas reģiona "Dinamo" no Krievijas.

Pagājušās sezonas ievadā Babkina bija bez kluba, bet tās otro pusi pavadīja Pēčas "Pinkk 424" komandā, kļūstot par Ungārijas čempionāta bronzas ieguvēju.

Pagājušajā vasarā viņa nesekmīgi centās iekļūt Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas vienības Losandželosas "Sparks" sastāvā, kas Babkinu 2011.gadā izvēlējās draftā ar 29.numuru. Karjeras laikā Babkina bez Latvijas un Ungārijas klubiem pārstāvējusi arī vienības Polijā, Turcijā, Rumānijā, Čehijā, Krievijā un Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!