Foto: RIA Novosti/Scanpix

Zaudējumu VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā pirmdien piedzīvoja Latvijas basketbola speciālistu Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kas savās mājās ar 86:94 (20:19, 16:24, 24:19, 19:17, 7;15) pagarinājumā piekāpās līgas līderei Maskavas apgabala "Himki".

Spēles sākumā vadību ieguva viesi, taču trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām "Ņižņij Novgorod" izdevās atgūt zaudēto un līdz otrā ceturkšņa otrajai minūtei spēle ritēja punkts punktā, bet tad atkal vadību pārņēma "Himki", kuriem pusotru minūti pirms puslaika beigām izdevās iegūt 11 punktu pārsvaru. Otro puslaiku aktīvāk iesāka "Ņižņij Novgorod" un ceturkšņa trešajā minūtē Bagatska trenētais klubs pārņēma vadību līdz ceturtdaļas pēdējām sekundēm, kad to atkal atguva viesi.

Pēdējās ceturtdaļas trešajā minūtē aktīvāk sāka spēlēt "Ņižņij Novgorod", kuriem izdevās iegūt septiņu punktu pārsvaru. Drīz vien viesi gan atspēlēja handikapu un spēle atkal ritēja punkts punktā. Ceturtā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti un uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā. Pagarinājumu ar ofensīvu iesāka viesi, kuri papildlaika vidusdaļā bija iekrājuši sešu punktu pārsvaru. Atlikušajā spēles daļā "Ņižņij Novgorod" neizdevās atgūt "Himki" pārsvaru un latviešu trenētā komanda piedzīvoja zaudējumu ar 86:94.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija Trejs Tompkinss, bet 23 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija baltkrievam Artjomam Parahovskim. Turpretī "Himki" vienībai rezultatīvākais bija Tairīss Raiss, kuram 25 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Līgas kopvērtējumā vadībā ar 16 uzvarām 18 spēlēs ir "Himki", bet 17 panākumi 20 cīņās ir Maskavas CSKA rēķinā. Tikmēr "Ņižņij Novgorod" ar 19 spēlēs izcīnītām 15 uzvarām saglabā trešo vietu.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas. Sākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!