Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas speciālista Ainara Bagatska trenētā Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik" nākamajā sezonā varēs startēt ULEB Eirolīgas turnīra pamatsacensībās, atsaucoties uz laikrakstu "La Gazzetta dello Sport" vēsta portāls "Sportando.net".

Itāļu laikraksts pirmdien publicējis 23 komandu sarakstu, kas startēs sacensībās, tomēr tā korektumu vēl nav oficiāli apstiprinājuši organizatori.

Savukārt pēdējā dalībkomanda tiks noskaidrota kvalifikācijas turnīrā.

"Budiveļņik" vieta Eirolīgā ir viens no lielākajiem pārsteigumiem. Ukrainai ir B kategorijas licence, tāpēc uz vietu sacensībās var pretendēt tās čempionvienība un šī vieta arī izcīnīta. Kijevas klubs šosezon startēja negaidīti veiksmīgi un ne tikai triumfēja vietējā čempionātā, kaut sezonas sākumā nebija favorītu vidū, bet arī aizkļuva līdz Eiropas kausa pusfinālam.

Sezonas beigu daļā "Budiveļņik" komandu pārstāvēja arī latvietis Rihards Kuksiks.

Bagatskis, kurš ir arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris, Ukrainas komandā turpinās strādāt arī nākamajā sezonā.

Vēl starp ULEB Eirolīgas dalībkomandām apstiprinātas četras Spānijas vienības, trīs Turcijas klubi, pa divām Itālijas, Grieķijas, Francijas un Vācijas komandām, kā arī divas vienības no Adrijas līgas, ieskaitot latvieša Dāvja Bertāna pārstāvēto Serbijas čempioni Belgradas "Partizan".

Tāpat ULEB Eirolīgā startēs pa vienai komandai no Lietuvas (Kauņas "Žalgiris"), Izraēlas un Polijas.

Savukārt kvalifikācijā piedalīsies vēl viena Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas", ko šosezon pārstāvēja arī latvietis Jānis Blūms, kā arī pa vienai Turcijas, Vācijas, Serbijas, Beļģijas, Čehijas, Itālijas un Krievijas vienībām.

Savukārt Latvijas komandas jau otro gadu pēc kārtas nav tikušas pat pie vietas ULEB Eirolīgas kvalifikācijā.

Pie vietas pamatsacensībās tiek kritērijus izpildījušie A licences klubi un vadošo čempionātu B licences komandas, bet astoņām citām B licences vienībām būs iespēja startēt kvalifikācijas sacensībās.

Latvija pretendentu vidū uz B licences iegūšanu mēneša sākumā atradās 27.vietā, bet uz dalību atlases sacensībās, ņemot vērā valstu kvotas, "VEF Rīga" atradās saraksta 13.pozīcijā, tāpēc izredzes tikt pie vietas kvalifikācijā bija minimālas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!