Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pie ļoti pārliecinošas uzvaras ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrā posma - "Top 16" sacensību - ceturtās kārtas mačā piektdien tika Latvijas speciālistu Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kas savā laukumā ar 109:90 (31:21, 34:26, 23:24, 21:19) pārspēja pazīstamo Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes".

Jau pirmajā puslaikā "Ņižņij Novgorod" basketbolisti demonstrēja lielisku rezultativitāti, gūdami 65 punktus un izvirzoties vadībā ar 65:47. Līdz ar to Krievijas klubs pirmajā puslaikā gūtajos punktos tikai par vienu punktu atpalika no ULEB Eirolīgas rekorda, kuru 2000.gadā sasniedza Itālijas komanda Boloņas "Kinder".

Otrajā puslaikā starp abām vienībām aizritēja līdzvērtīga cīņa, taču viesiem no Stambulas neizdevās lauzt tās gaitu un iesaistīties duelī par uzvaru.

"Ņižņij Novgorod" sastāvā lielisku spēli aizvadīja amerikānis Teilors Ročestijs, kurš guva 19 punktus un veica 15 rezultatīvas piespēles, tādējādi sasniedzot jaunu ULEB Eirolīgas otrā posma rekordu. Tikmēr 27 punktus, realizējot 11 no 14 divpunktu metieniem, guva bijušais Latvijas kluba "VEF Rīga" baltkrievu leģionārs Artjoms Parahovskis.

F apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrām uzvarām četrās cīņās ir Krievijas komanda Maskavas CSKA, bet "Ņižņij Novgorod" ar diviem panākumiem ir ceturtā. Savu ceturtās kārtas maču vēlāk piektdien aizvadīs arī pagaidām tikai pie viena panākuma tikusī latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa", kas izbraukumā tiksies ar Grieķijas klubu Pireju "Olympiacos".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!