Foto: AFP/Scanpix

Krievijas basketbola vienība "Ņižņij Novgorod", ko trenē latviešu speciālisti Ainārs Bagatskis un Artūrs Štālbergs, piektdien ULEB Eirolīgas turnīra spēlē ar rezultātu 63:97 (17:23, 7:25, 18:27, 21:22) izbraukumā smagi zaudēja Lietuvas vienībai Kauņas "Žalgiris".

Visneveiksmīgākā Ņižņijnovgorodas vienībai bija otrā ceturtdaļa, kurā tā zaudēja ar 7:25, turpinājumā vairs cīņā par panākumu nespējot iesaistīties.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 13 punktiem bija Pauļus Jankūns, bet pa 12 punktiem sameta Darjus Songaila un Džeimss Andersons.

Savukārt ar "Ņižņij Novgorod" komandai ar 16 punktiem palīdzēja Teilors Ročestijs.

"Žalgiris" komandā ir arī latviešu spēlētājs Kaspars Vecvagars, kurš turpina atkopties pēc smagas traumas.

Turnīra otrajā kārtā "Žalgiris" tika pie pirmās uzvaras, bet "Ņižņij Novgorod" cieta pirmo neveiksmi.

Tāpat piektdien spēli aizvada latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienībai Vitorijas "Laboral Kutxa", kas sacenšas ar Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos".

Savukārt ceturtdien sešus punktus guva Jānis Blūms, tomēr viņa pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" komanda no Grieķijas ar 75:81 izbraukumā zaudēja Vācijas klubam Minhenes "Bayern".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!