Foto: F64
Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē trešdien ar Nīderlandi bija vajadzīga uzvara, ko saspringtā cīņā arī izdevās izcīnīt. Par to ir apmierināts Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, taču viņaprāt komandas sniegums nebija ne tuvu pats labākais.

Atgādinām, ka Latvijas basketbolisti ar rezultātu 86:81 (33:17, 16:17, 19:22, 18:25) saspringtā cīņā uzvarēja Nīderlandes vienību.

"Ļoti labi sākām, ieguvām lielu pārsvaru, taču tam bija arī negatīvās sekas - kādā brīdī zaudējām modrību un iemigām. Tāpēc pati galotne iznāca saspringtāka, nekā pēc spēles gaitas būtu bijis loģiski. Taču nenovērsīsim uzmanību no paša galvenā. Proti, šodien mums bija vajadzīga uzvara, un to esam izcīnījuši," portālā "basket.lv" citēts speciālists. "Pirmajā puslaikā izmetām 23 trīspunktniekus, un tikai trīs no tiem nebija pamatoti. Tāda bija Nīderlandes komandas aizsardzības taktika - viņi visus spēkus koncentrēja groza apakšā, ļaujot mums brīvi šaut no tālienes. Nezinu, varbūt viņiem pārsteigums bija tas, ka trīspunktniekus precīzi met gan Rihards Kuksiks, gan Kaspars Bērziņš."

"Mums nav uzstādījuma uzbrukt tikai no tālienes, taču, ja ir brīva pozīcija - jāmet. Jā, reizēm neprotam laikus apstāties. Kad izdodas mērķtiecīgi uzspēlēt arī uz groza apakšu, komandas sniegums kļūst solīdāks. Sabalansēts uzbrukums ir mūsu mērķis, taču prasme to panākt spēles karstumā nāk tikai līdz ar pieredzi. To krājam šādās spēlēs, arī caur kļūdām un lieku nervozēšanu. Citādi tas nav iespējams," turpināja speciālists. "Bija spēlētāji, kuri ļoti labi sāka, bet mača gaitā pazemināja līmeni. Bija tādi, kas spēlei nebija gatavi, taču pamazām iejutās. Uzvārdus nesagaidīsiet. Šodien bija vieni varoņi, rīt būs citi. Esam stipri tikai tad, kad spēlējam kā komanda."

"Līdzjutēji tagad var rēķināt variantus, bet mēs ar matemātiku nenodarbosimies. Jau sākam gatavoties atbildes mačam ar Gruziju. Paliek spēkā tas, ko teicu pēc neveiksmes Tbilisi - ja tribīnēs būs 8000 līdzjutēju, uzvara būs mūsu," noslēgumā uzsvēra treneris.

D grupas kopvērtējumā ar piecām uzvarām septiņās spēlēs pirmajā vietā ir Bosnija un Hercegovina, kamēr pa četrām uzvarām sešās spēlēs ir Gruzijai un Latvijai. Nīderlandei ir divi panākumi septiņās spēlēs, bet Rumānijai viena uzvara sešās spēles.

Latvijas izlasei šajā kvalifikācijas ciklā atlikušas vēl divas spēles. 8.septembrī savā laukumā pret Gruziju, bet 11.septembrī sagaida cīņa izbraukumā ar Rumāniju.

Kā ziņots, otrā apļa pirmajā mačā Latvija ar 80:64 savā laukumā pieveica Bosniju un Hercegovinu, saglabājot ļoti reālas izredzes uz kvalificēšanos finālturnīram.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvija izbraukumā ar rezultātu 84:87 sīvā cīņā zaudēja Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, turpinājumā ar 85:70 savā laukumā pieveica Nīderlandi, trešajā cīņā ar 76:79 līdz ar beigu signālu izbraukumā piekāpās Gruzijai, bet pirmā apļa noslēgumā ar 89:53 sagrāva Rumāniju.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačam Nīderlandē:

Jānis Strēlnieks, Edgars Jeromanovs, Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Kaspars Vecvagars, Andrejs Šeļakovs, Rolands Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!