Foto: F64
Latvijas basketbola speciālists Ainars Bagatskis viņa vadītajā Ukrainas klubā Kijevas "Budiveļņik" vēlējies redzēt arī latviešu basketbolistu Jāni Blūmu, intervijā "Sporta Avīzei" sacīja treneris.

Atgādinām, "Budiveļņik" pirms debijas sezonas Eirolīgā komandai piesaistīja citu latvieti Jānis Strēlnieku, kamēr ar Blūmu neizdevās vienoties.

"Jā, bija runa par Jāni, viņa aģents pateica, ka kontrakts ir tāds un tāds, savukārt mēs - ka mūsu iespējas tādas un tādas. Tas arī viss. Blūms ir spēlējis šajā līmenī, viņu grūti ar kaut ko pārsteigt. Runāju ar ģenerālmenedžeri, viņš - tālāk ar aģentiem. Protams, interese bija - bija doma par abiem Jāņiem [Blūmu un Strēlnieku]. Šāda iespēja pastāvēja, taču nerealizējās," "Sporta Avīzei" teica Bagatskis. Kā zināms, Blūms šo sezonu aizvada Kazahstānas vienībā "Astana".

Tāpat Bagatskis izteica neapmierinātību, ka "Budeveļņkik" komanda amerikāņu leģionāri bieži slinko aizsardzībā un šķiro spēles, kamēr ar Strēlnieku viss esot kārtībā.

"Ņemot vērā, ka tika nopirkti vairāki, nosacīti sakot, strītbolisti - spēlētāji, kas ir spēcīgi individuālā spēlē viens pret vienu, taču klibo komandas spēlē -, Jānis ir tieši tas, kas vajadzīgs, lai kompensētu brīžiem nepamatoto dažu spēlētāju aizraušanos ar sevi un nomierinātu komandu. Tajā pašā laikā Jānim jau vairākus gadus turpinu atkārtot, ka arī viņam pašam ir vajadzīga pamatota agresivitāte. Nevar spēlēt tikai pareizu basketbolu, dalot piespēles pa labi un pa kreisi, bet arī pašam jāuzņemas iniciatīva. Jo vairāk tāpēc, ka zinu, esmu redzējis un pārliecināts - viņš to spēj. Patlaban viņš pārsvarā veido situācijas citiem, bet sagaidu, ka sāks veidot tās arī pats sev," skaidroja latviešu speciālists, kurš piebilda, ka dažbrīd Strēlniekam laukumā ir jādara arī pārāk daudz.

"Budiveņļik" Bagatska vadībā sezonu iesāka ar vairākiem zaudējumiem, un latviešu treneris atzina - viņš vēl nav atgājis no Latvijas izlases vadīšanas: "Nākamajā dienā pēc Eiropas čempionāta beigām jau biju klubā. It kā mēģināju atgūt iekavēto, kaut kas no tā sanāca, taču - laika, lai iepazītu spēlētājus, tomēr pietrūka. Tas tagad jāatzīst. Komandā ir astoņi jauni spēlētāji, kas nozīmē - daudz kas bija jāsāk pilnīgi no jauna."

Tāpat Bagatskis nevēlējās spekulēt par turpināšanu vai neturpināšanu trenēt Latvijas izlasi. Viņš sacīja, kad būs piedāvājums, tad arī atbildēs uz šo jautājumu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!