Foto: F64

Latvijas basketbola izlases treneris Ainars Bagatskis ceturtdien atgriezās ULEB Eirolīgā ar zaudējumu pie titulētā Izraēlas kluba Telavivas "Maccabi FOX" stūres, bet pēc mača norādīja, ka viņa vadītās komandas spēlētājiem jāmācās savaldīt emocijas.

ULEB Eirolīgas spēlē Telavivas klubs viesos ar 88:101 piekāpās Spānijas vienībai Vitorijas "Baskonia". Bagatskis par "Maccabi FOX" galveno treneri tika apstiprināts pagājušajā sestdienā un jaunajā amatā debitēja ar uzvaru Izraēlas čempionāta spēlē, bet ceturtdien viņam bija pirmā spēle ULEB Eirolīgā.

"Biju dusmīgs uz saviem spēlētājiem, jo biju viņiem norādījis, ka jāvalda emocijas un jāspēlē tā, it kā laukumā nebūtu tiesnešu. Tāpēc nesportiskajām un tehniskajām piezīmēm nav attaisnojuma," vilšanos par savu spēlētāju attieksmi neslēpa Bagatskis, kuru sadusmoja "Maccabi FOX" spēlētāju otrajā puslaikā nopelnītās divas tehniskās un divas nesportiskās piezīmes. "Kad pirms piecām dienām pirmo reizi iegāju ģērbtuvē, teicu, ka mums ir jākontrolē emocijas. Vienmēr. Mums cieši jāspēlē aizsardzībā, bet ja to neņemsim vērā, būs problēmas."

"Šodien vāji bijām individuālajā aizsardzībā, pārejā uz aizsardzību un cīņā par atlēkušajām bumbām aizsardzībā. Pārāk daudz kļūdu [19 kļūdas "Maccabi FOX" komandai, 10 – "Baskonia"]. Mēs pieļāvām kļūdas vienkāršās situācijās," neveiksmes iemeslus minēja Bagatskis.

Pēc spēles Bagatskis atzinīgi novērtēja veiktās izmaiņas ULEB Eirolīgā, kurā šogad 16 komandas aizvada divu apļu turnīru, tādējādi katrai vienībai ir garantētas vismaz 30 spēles. Pēc regulārās sezonas astoņas labākās komandas turpinās cīņu izslēgšanas turnīrā. "Neslēpšu, ka izbaudu Eirolīgas jauno formātu. Katra spēle ir smaga un interesanta. Protams, ka tas ir Eiropas labākais basketbols, kas šeit redzams."

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pēc 15 spēļu kārtām "Maccabi FOX" ar piecām uzvarām un desmit neveiksmēm ieņem 14. vietu, bet no labāko astotnieka Izraēlas klubu šķir divas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!