Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas vīriešu basketbola izlasei gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionātam, liels uzsvars tiks likts uz fizisko sagatavotību un komandas gara veidošanu, ceturtdien preses konferencē paziņojis izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Spēlētāji treniņus ir uzsākuši labā fiziskajā kondīcijā, taču pirmās trīs nedēļas uzsvars tiks likts uz fizisko sagatavotību ar nelieliem basketbola elementiem. Tāpat nedaudz uzlabosim tehniskās prasmes un taktiku. Lielu akcentu liksim uz komandas gara veidošanu, jo varam būt spēcīgi tikai tad, ja būsim kopā," ceturtdien paziņoja Bagatskis.

Pēc pašlaik notiekošā Eiropas U-20 čempionāta valstsvienības rindas plānots papildināt ar vienu vai vairākiem šīs izlases spēlētājiem, taču Bagatskis viņu interesējošo spēlētāju vārdus nenosauca, jo vēlas, lai viņi koncentrējas saviem šā brīža pienākumiem.

Izlases galvenais treneris pagaidām nenosauca arī kapteiņa vārdu.

"Pienāks laiks un komanda noteikts, kurš būs tās kapteinis. Ir moderni runāt par komandas garu un tās līderiem, bet mums spēlētāji ar visām tam nepieciešamajām īpašībām ir vairāki. Gribu, lai spēlētāji paši izlemj un sadala savas lomas komandā. Mēs esam kļuvuši pieredzējušāki un, cerams, mierīgāki. Tomēr mūsu spēlētāju basketbols nedrīkst mainīties - tam ir jābūt ātram. Mums ir visi priekšnoteikumi, lai to panāktu," sacīja Bagatskis.

Tajā pašā laikā iepriekšējā čempionāta Latvijas basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms pauda nostāju, ka komanda savā iekšienē izvirzīs mērķi pacīnīties par vietu labāko sešiniekā, kas ļaus nākamgad startēt pasaules čempionātā.

Līdzīgu viedokli pauda Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: "Redzams, ka komanda kļūst pieredzējušāka. Visi varam no komandas gaidīt ne tikai cīņassparu un labu spēli, bet arī uzvaras. Pieredzes bagātāki kļuvuši arī treneri, tāpēc ļoti ceram, ka uzvaras būs."

Rīgā Latvijas izlase trenēsies līdz 25.jūlijam, bet tad dosies uz treniņiem un pārbaudes spēlēm Slovēnijā, kur paliks līdz 5.augustam. Tāpat tiks aizvadītas pārbaudes spēles pret Krievijas, Horvātijas un Somijas izlasēm.

Prom došanās laiks uz Slovēniju ir aptuvenais laiks, līdz kuram izlasei pievienojamies tiks gaidīts Nacionālās basketbola asociācijas Jūtas "Jazz" spēlētājs Andris Biedriņš.

Eiropas čempionāts šogad no 4. līdz 22.septembrim norisināsies Slovēnijā.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Slovēnijas pilsētā Jeseņicē Latvijas pretinieki būs Bosnijas un Hercegovinas, Serbijas, Melnkalnes, Lietuvas un Maķedonijas basketbolisti. Trīs komandas kvalificēsies nākamajam posmam.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo"), Jānis Blūms (Viļņas "Lietuvos rytas", Lietuva), Žanis Peiners ("Latvijas Universitāte"), Dairis Bertāns, (Bilbao "Uxue", Spānija), Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš (visi - "Ventspils"), Mārtiņš Meiers (Veisenfelsas "Mitteldeutscher", Vācija), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija), Ronalds Zaķis ("Ventspils"), Andris Biedriņš (Jūtas "Jazz", NBA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!