Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis uz gaidāmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra varētu izsaukt arī vairākus pieredzējušus spēlētājus – Kasparu Kambalu un Kristapu Valteru, žurnālā “Sporta Avīze” citēts speciālists.

Atgādinām, ka Latvijas izlase 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ielozēta diez gan pateicīgajā D grupā, kurā vēl būs Gruzijas, Bosnijas un Hercegovina, Nīderlandes un Rumānijas izlases.

Tomēr Bagatskis saglabājis vēsu prātu un atzīst, ka viss būs atkarīgs no pašiem basketbolistiem.

“Jau pirms izlozes pateicu – principā pilnīgi vienalga, ko dabūsim, jo iepriekšējā cikls ar kvalifikāciju un pēc tam arī finālturnīru mūs ir norūdījis. Biju pārliecināts, ka sliktāk nevar būt. Ir tomēr starpība, no pirmā groza dabūt Serbiju, Horvātiju vai Turciju, vai tomēr Gruziju, vai Somiju. Tā kā, ja šajā gadījumā var lietot vārdu “paveicies”, tad – mums ir paveicies. Jebkurā gadījumā viss būs atkarīgs tikai no mums pašiem,” par gaidāmo grupu ieskicēja Bagatskis.

Savukārt runājot par gaidāmo valstsvienības sastāvu, treneris atklāja, ka varētu uzaicināt arī vairākus pieredzējušus basketbolistus. Jau pagājušajā sezonā daudziem bija neizpratne, kāpēc komandā netika paņemts Kambala, taču nākamajā gadā viņš atkal varētu uzvilkt valstsvienības kreklu.

”Kaspars ir profesionālis, visu saprot, un domāju, vasara bez izlases viņam varbūt palīdzēja labāk sagatavoties klubu sezonai. Neizslēdzu, ka nākamvasar viņš varētu tikt uzaicināts,” teica Bagatskis. “Tajā pašā laikā – es neuzskatu, ka šogad [neuzaicinot] būtu rīkojies nepareizi. Tas, ka notika vārdu pārmaiņa, nav nekas ārkārtējs – bez tā mūsu darbā nevar iztikt. Kāds vienmēr būs neapmierināts vai nenovērtēts. Savulaik, kad pats biju spēlētājs, arī man tā šķita.”

Tāpat iespēju Kristaps Valters : ja mani ņems, tad izskatīšu iespēju spēlēt izlasē" target="_blank" href="http://sports.delfi.lv/news/basketball/news/kristaps-valters-ja-mani-nems-tad-izskatisu-iespeju-spelet-izlase.d?id=41951412">atgriezties izlasē izteicis arī Kristaps Valters: “Kad nāks tuvāk laiks, mēs, treneri, visus šos jautājumus savā starpā izrunāsim – visus par un pret. Pagaidām pateikšu tikai to, ka esmu redzējis visas “Unicaja” spēles Eirolīgā, vēl divas – Spānijas līgā, un man ļoti patīk, kā Kristaps izskatās laukumā. Kā viņš nobriedis un cik sakarīgi spēlē. Protams, tāda spēle noderētu Latvijas izlasei.”

“Pagaidām priecājos par to, ka Kristaps aizvada savu labāko sezonu karjerā, un ceru, ka tas izdosies arī Andrim Biedriņam, ja viņš atgriezīsies savā iepriekšējā līmenī,” viņš turpināja. “Sezonas sākumā ļoti labi spēlēja Dairis Bertāns, tagad viens no “ “Ventspils” līderiem ir Artūrs Bērziņš, tāpat labi spēlē Mārtiņš Meiers. Spēlētāji mums ir.”

“Ja runājam par ārzemēm – šķiet, pirmoreiz diezgan daudz latviešu spēlē labās universitātēs Amerikā. Oto Ošenieks spēlē Minesotā, Kristers Zeidaks vēl nespēlē, bet trenējas Misūri universitātē, Havajās – Dāvis Rozītis, Setonholā – Haralds Kārlis. Es uzskatu, ka šie spēlētāji noteikti nav pazuduši Latvijas basketbolam, un vajadzētu novērtēt, kādi viņi būs kļuvuši pa šo gadu,” atklāja Bagatskis.

“Kvalifikācijas pluss ir iespēja pieteikt vairāk spēlētāju, un tas mūsu kandidātu loku nedaudz paplašinās. Pret kādu pretinieku vajadzēs izteiktākus centra spēlētājus, pret citu varbūt – spēka uzbrucējus. Tāpēc gribas šos spēlētājus laikus redzēt un novērtēt viņu spējas,” noslēgumā teica speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!