Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis vienojies par sadarbības neturpināšanu ar Ukrainas spēcīgāko klubu Kijevas "Budiveļņik", vēsta portāls "Sportacentrs.com".

Šāds latviešu speciālista lēmums nācis gaismā dienu pēc tam, kad "Budiveļņik" kluba vadība valstī valdošās situācijas dēļ atteicās no dalības nākamās sezonas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. Tāpat komanda lēmusi nākamajā sezonā nepiedalīties nevienā no pārējiem Eiropas klubu turnīriem.

Pats Bagatskis plašāk par notikušā apsvērumiem sola runāt nākamajā nedēļā.

Aizvadītajā sezonā "Budiveļņik" komanda, kuru pēc tās beigām pameta latvietis Jānis Strēlnieks, izcīnīja valsts čempionu titulu, finālsērijā ar 3-1 pārspējot Rolanda Freimaņa pārstāvēto Južnijas "Himik" komandu, kuru trenē Kārlis Muižnieks. Pēc sezonas Kijevas kluba vadība pauda pārliecību, ka Bagatskis darbu ar komandu turpinās.

Lai arī Bagatskim bijis spēkā esošs līgums ar "Budiveļņik" komandu, pats treneris iepriekš publiski bija izteicis gatavību uzklausīt arī citu klubu piedāvājumus.

"Budiveļņik" Ukrainas čempionātā triumfēja otro gadu pēc kārtas un trešo reizi četru sezonu laikā. Tāpat komanda aizvadītajā sezonā kā pirmā no Ukrainas piedalījās ULEB Eirolīgas turnīrā.

Bagatskis uz Kijevas klubu pārcēlās 2012.gada vasarā, sezonu pirms tam strādājot Gruzijā un citā Ukrainas komandā Krivojrogas "Krivbasbasket". Trenera karjeras laikā Bagatskis strādājis ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", kā arī Krievijas vienību Krasnojarskas "Jeņisej".

Pašlaik Bagatskis ir Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris. Ar komandu viņu gaida starts 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Kopā ar Bagatski Kijevas klubā aizvadītajā sezonā strādāja fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins.

Aizvadītās sezonas Ukrainas čempionāta izspēli jūtami ietekmēja valsts nestabilā politiskā situācija, bet valsts augstākās līgas klubus laika gaitā pameta latviešu spēlētāji Ivars Timermanis un Andrejs Šeļakovs, kā arī treneris Artūrs Štālbergs. Izslēgšanas spēles tika aizvadītas saīsinātā formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!