Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis piektdien paziņoja, ka neturpinās darbu valstsvienībā un koncentrēsies darbam kādā klubā, ko nevar apvienot ar strādāšanu valstsvienībā.

Kopā ar Bagatski no valstsvienības aizgājis izlašu direktors Māris Jučmanis.

Pēc "Eurobasket 2017" turnīra Bagatskim noslēdzās līgums ar Latvijas Basketbola savienību (LBS), un piektdien tika paziņots, ka abas puses neturpinās sadarbību.

"Paldies par iespēju pirms astoņām vasarām sākt strādāt ar izlasi. Man bijis viegli strādāt ar LBS. Mēs ar katru turnīru esam spēruši soli un priekšu, bet šis bija smagākais turnīrs. Ārstam Jurim Sproģim bija daudz darba," teica savā uzrunā Bagatskis. "No pirmās dienas ar mani izlasē bija Jānis Strēlnieks un Dairs Bertāns, vēlāk pievienojās Jānis Blūms, Mārtiņš Meiers un Kristaps Janičenoks. Šajā laikā izlasē spēlētāji nežēloja sevi."

"Apsverot visus par un pret, esmu nolēmis, ka kaut kāds posms manā karjerā noiets. Savienībai paskaidroju, ka es nevēlos turpināt darbu ar izlasi. Ir jauna atlases kārtībā uz Pasaules kausu, un vairs nav iespējams savienot darbus izlasē un klubā," skaidroja treneris.

Bagatskis LBS valdei esot ierosinājis, ka darbu ar izlasi vajadzētu turpināt treneriem Arnim Vecvagaram un Artūram Visockim-Rubenim. Tāpat līdzšinējais galvenais treneris esot gatavs steigties palīgā izlasei citā statusā.

To apstiprināja arī LBS prezidents Valdis Voins: "Sadarbība citā formātā varētu turpināties. 27. septembrī notiks LBS valdes ārkārtas sēde, kuras laikā mēģināsim atrast galveno treneri no kandidātu loka. Otra aktuālā pozīcija ir izlašu direktors, jo Māris Jučmanis arī atteicies turpināt darbu.

Voins izteica pateicību arī spēlētājiem, kuri savā brīvajā laikā steidza palīgā savai valstsvienībai, kā arī uzteica sadarbību ar sponsoriem, jo abas puses lieliski sadarbojās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!