Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pagaidām vēl nav pilnīga skaidrība vai Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai šovasar palīdzēs Andris Biedriņš, bet tā varētu būt tuvāko dienu laikā, izteicās izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Biedriņš šomēnes tika iekļauts Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, bet viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" pat bez iepriekšēja uzaicinājuma Latvijas Basketbola savienībai (LBS) aizsūtīja spēlētāja apdrošināšanas dokumentus.

Kaut Bagatskis līdz kandidātu saraksta publiskošanai ar Biedriņu nebija runājis, viņam bija pausta informācija, ka basketbolists izteicis gatavību palīdzēt izlasei.

Tomēr šonedēļ Latvijas basketbola dzīves pārzinātājs Valdis Valters un viņa dēls Kristaps sociālajā tīklā "Twitter" izteicās, ka Biedriņš noteikti izlasei nepalīdzēs.

Bagatskis atzina, ka jautājums "joprojām ir atklāts".

"Nesekoju līdzi sociālajiem tīkliem un tam, ko teikuši Valteri," uzsvēra Bagatskis. "Nepacietīgajiem ir dažas dienas jāpaciešas, tad tiksiet informēti par notikušo."

Neoficiāli izskanējis, ka pavisam drīz beidzot gaidāma Bagatska un Biedriņa tikšanās.

Kā ziņots, ceturtdien izlases kandidātu sarakstu oficiāli papildināja Armands Šķēle, bet no pretendentiem uz vietu izlasē svītrots komandas pēdējo gadu kapteinis Edgars Jeromanovs.

"Šķēle pirms tam ļoti gribēja spēlēt izlasē, bet sastāvā neiekļāvu. Kā jau teicu, pieņemt lēmumu par viņa neiekļaušanu bija grūti," stāstīja Bagatskis. "Šķēle bija pirmais aiz strīpas. Līdz kaut kas ar kādu notiek, tā viņš bija galvenais kandidāts uz iekļaušanu kandidātu sarakstā."

Traumas dēļ šovasar Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt Dāvis Bertāns, kurš arī bija iekļauts kandidātu vidū.

"Esam tik bagāti ar tiem spēlētājiem, cik esam. Šķēle ir nedaudz daudzpusīgāks par Jeromanovu - labi var spēlēt abās pozīcijās. Lai gan arī Jeromanovs ir labs basketbolists un spēj komandai palīdzēt abās pozīcijās," Bagatskis izteicās par šoruden gaidāmo Latvijas izlases aizsardzību.

Valstsvienības treniņnometne sāksies 18.jūlijā.

Eiropas čempionāts Slovēnijā notiks no 4.līdz 22.septembrim.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo"), Jānis Blūms (Viļņas "Lietuvos rytas", Lietuva), Žanis Peiners ("Latvijas Universitāte"), Dairis Bertāns, Kristaps Janičenoks, Kaspars Bērziņš (visi - "VEF Rīga"), Rihards Kuksiks (Kijevas "Budiveļņik", Ukraina), Mārtiņš Laksa, Jānis Timma, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Mareks Mejeris ("Knet", Spānija), Rolands Freimanis (Montegranaro "Sutor", Itālija), Andrejs Šeļakovs ("Melilla", Spānija), Andris Biedriņš (Goldensteitas "Warriors", NBA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!