Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis pēc mūsu komandas piektās uzvaras Eiropas čempionāta kvalifikācijā uzteica jaunos spēlētājus, taču norādīja uz stabilitātes trūkumu Latvijas valstsvienības sniegumā mačā ar Slovākiju.

Kā ziņojām, Latvijas vīriešu valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē svētdien Pečinokā pārliecinoši pārspēja Slovākijas izlasi – 89:65 (20:16, 50:33, 72:52), izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

"Kvalifikācijas turnīrā pats galvenais ir rezultāts, un no šī viedokļa viss ir kārtībā. Bija agresivitāte, bija spiediens uz pretiniekiem gandrīz visā mača garumā, kas ļāva iniciatīvu turēt savās rokās un deva komfortablu pārsvaru gandrīz visā mača garumā," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā saka Bagatskis. "Pilnīgam gandarījumam pietrūka snieguma stabilitātes. Bija epizodes, kurās nospēlējām kā dievi, bet tūlīt pat sākām pretiniekiem pasniegt dāvanas. 20 kļūdas šādā spēlē – tas bija nepiedodami daudz..."

"Labi palīdzēja jaunie spēlētāji. Agri cīņā iesaistīju Rolandu Šmitu. Mūsu pamatcentri ātri dabūja piezīmes, Rolands Freimanis nelielu veselības problēmu dēļ sestdien netrenējās, bet Šmits attaisnoja uzticību, nospēlējot agresīvi un rezultatīvi. Otrajā puslaikā ļoti enerģiski spēlē iesaistījās arī Ingus Jakovičs," savu spēlētāju sniegumu analizē treneris.

Trešdien, 27.augustā, plkst.19 Sibiu Latvijas komanda aizvadīs kvalifikācijas turnīra pēdējās kārtas spēli ar Rumānijas komandu. Latvijas komandai pagaidām ir labākā bilance visā turnīrā un reālas izredzes izcīnīt vietu trešajā grozā pirms finālturnīra grupu izlozes.

"Ceļazīme uz finālturnīru mums jau ir rokā, un, lai nosargātu pirmo vietu grupā, varam atļautiesRumānijā zaudēt pat ar 23 punktu starpību. Taču profesionāļu pašcieņa neļauj nodarboties ar rēķināšanu – cīnīsimies tikai par uzvaru," sola Bagatskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!