Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc zaudējuma Izraēlai Superkausa izcīņas turnīra pēdējā spēlē atzina, ka, neskatoties uz ne pārāk iepriecinošo statistiku, ir iegūta pieredze un informācija, un komanda turpinās gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai.

"Esam zaudējuši četrās pēdējās pārbaudes spēlēs ar stipriem pretiniekiem, tomēr trauksmes zvanus skandināt nav pamata," uzsver Bagatskis. "Jā, varējām izvēlēties kādu zemāka līmeņa pretinieku, lai iepriecinātu līdzjutējus, taču jau kuru gadu apzināti meklējam pēc iespējas nopietnākus sparingpartnerus, jo tikai tādās spēlēs ir iespējams progresēt un sagatavoties grūtībām, kas mums vēl priekšā. Skaidrs, ka kvalifikācijas turnīrā nebūs darīšana ar tik augstas klases spēlētājiem, kādi nāca pretī Bambergā, taču nav šaubu, ka izbraukuma spēlēs mūs neviens nesagaidīs ar baltiem cimdiem. Jābūt gataviem nopietniem izaicinājumiem."

"Labā ziņa ir tā, ka Bambergā mums visās spēlēs bija kvalitatīvas epizodes," norāda treneris. "Protams, redzējām arī savas kļūdas un vājās vietas, par kurām jāizdara secinājumus. Noskaņojums ir lietišķs, bet uzvaru trūkums, ceru, palīdzēs vēl labāk mobilizēties spēlei Zviedrijā."

Kā ziņojām, Superkausa izcīņas turnīrā Vācijā Latvijas izlase pēdējā spēlē piekāpās Izraēlas vienībai.

"Izraēlas komanda ir ļoti pieredzējusi un gudra, turklāt, spēlējot bez izteiktiem centriem, prot ļoti meistarīgi izmantot pretinieku vājās vietas," pretiniekus raksturo Bagatskis. "Kaut arī teorētiski tas viss bija labi zināms, praksē sākumā vairākkārt iekritām aizsardzībā, ļaujot pretiniekiem gūt "lētos" punktus no soda laukuma."

"Kad sākām gudrāk spēlēt aizsardzībā un paši paātrinājām uzbrukumu, izdevās pārņemt iniciatīvu un vadību. Toties pēc lielā pārtraukuma spēli atsākām traģiski. Galvenais neveiksmes cēlonis – lēna atgriešanās aizsardzībā, ko pretinieki izmantoja par visiem 100 procentiem," norāda treneris. "Visā spēlē Izraēlas vienība guva 58 punktus no soda laukuma, norādot uz mūsu vājāko vietu. Tā no +5 iznāca -16. Kad atguvām spēles ritmu, izdevās pietuvoties līdz sešu punktu atstarpei, tomēr Izraēlas komanda nav tā, kas tādā situācijā izlaidīs uzvaru no rokām."

"Sastāvs principā ir zināms, tiesa, dzīve var ieviest savas korekcijas," par gaidāmo Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru teic Bagatskis. "Veselības problēmu dēļ šodien nespēlēja Jānis Timma, maz izmantojām Kasparu Bērziņu, mača laikā potīti pastiepa Rolands Šmits. Skatīsimies, kāda būs situācija nedēļas nogalē. Problēmas izanalizēsim, bet turpmāk noskaņosimies uz pozitīvām domām. Mūsu mērķis šosezon ir izcīnīt ceļazīmi uz "EuroBasket 2015" un tā izpildei tagad koncentrēsim visus spēkus."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies 10.augustā. Latvijas vienība pirmo spēli aizvadīs izbraukumā Zviedrijā, bet pēc tam trīsreiz pēc kārtas spēlēs "Arēnā Rīga" - 13.augustā ar Slovākiju, 17.augustā ar Rumāniju un 20.augustā ar Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!