Foto: F64

Ainara Bagatska trenētā "Ņižņij Novgorod", kuras treneru kolektīvā strādā arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, pirmdien VTB Vienotās līgas spēlē viesos ar 65:98 (11:23, 21:21, 9:31, 24:23) cieta pamatīgu sakāvi spēlē pret čempionāta līderi Maskavas CSKA.

Ņižņijnovgorodas komandai turnīrā pārtrūka trīs uzvarētu spēļu sērija, savukārt Vienotās līgas seškārtējā čempione CSKA uzvaru sēriju pagarināja līdz 17 uzvarām, jo vienīgo zaudējumu līgā piedzīvoja sezonas sākumā tieši pret "Ņižņij Novgorod", kas pirmā apļa spēlē oktobrī savā laukumā svinēja panākumu ar 86:82.

Maskavas komandā pa 12 punktiem guva Vitālijs Fridzons un Kails Hainss, bet Nando de Kolo sameta 11 punktus. "Ņižņij Novgorod" vienībā ar 14 punktiem izcēlās kapteinis Semjons Antonovs, bet par punktu mazāk bija Rasida Mahalbasiča rēķinā.

CSKA jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 12 punktu pārsvaru, bet pretiniekus pilnībā satrieca spēles trešajā daļā, pēc kuras bija vadībā ar 75:41.

Maskavas CSKA nostiprinājās turnīra tabulas līderos ar 20 uzvarām 21 spēlē, kamēr tuvākajai sekotājai Kazaņas "Unics" ir 17 uzvaras 19 mačos. Piekto vietu ieņem Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zeņit", kas ir izcīnījusi 11 uzvaras 14 mačos, savukārt "Ņižņij Novgorod" ar desmit uzvarām 19 spēlēs ir septītajā vietā.

Kā zināms, Bērziņš sezonu sāka Ņižņijnovgorodas komandā, taču finansiāli apsvērumi un arī nesaskaņas ar Bagatski spēlētāju pamudināja pāriet uz "Zeņit". Abas komandas savā starpā tiksies ULEB Eiropas kausa astotdaļfinālā, kas sāksies nākamajā nedēļā.

Tikmēr Latvijas čempione "VEF Rīga", kas piektdien sīvā cīņā viesos ar 75:74 uzvarēja Minskas "Cmoki", tiekot tikai pie piektās uzvaras šosezon līgā aizvadītos 19 mačos, ieņem pirmspēdējo 15.vietu 16 komandu konkurencē. Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs piektdien, mājās uzņemot Rolanda Freimaņa pārstāvēto Tallinas "Kalev", kam ir tikpat uzvaru, taču 18 spēlēs, un 14.pozīcija turnīra tabulā.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvada divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!