Foto: F64
Latvijas vīriešu basketbola izlase spējusi noskaņoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņai ar Slovākiju, turklāt visi laukumā nākušie spēlētāji pastiprināja komandu, pēc trešdien izcīnītās uzvaras izteicās valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā ziņots, 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā mačā Latvija savā laukumā sagrāva Slovākiju ar rezultātu 86:66 (23:14, 26:12, 16:14, 21:26).

"Svarīgi bija sevi noskaņot mačam, bet, spēlei sākoties, viss bija kārtībā. Visi spēlētāji, kas nāca laukumā, pastiprināja mūsu spēli," pēc cīņas apmierināts bija Bagatskis. "Dāvanas pretiniekiem sākām dot pēc 25.minūtes. Palīdzējām viņiem spēlēt basketbolu, neatgriezāmies aizsardzībā, aizmirsām, kas jāspēlē pret "pikenrolu". Palīdzējām viņiem sajust spēli un pretinieki tad cīnījās ar mums līdzīgi."

Bagatskis izteicās, ka kopumā spēle tika virzīta uz groza apakšu, bet beigu daļā, kad ap to savilkās slovāku aizsardzība, savas prasmes bija jārāda snaiperiem.

Tāpat Latvijas izlases galvenais treneris par pienesumu uzslavēja jauno Aigaru Šķēli, kurš savā otrajā oficiālajā cīņā valstsvienībā guva sešus punktus.

"Sākām labi, bijām sagatavojušies un novērtējām pretinieku," izteicās Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs Kaspars Bērziņš. "Lielas dusmas uz sevi un komandas biedriem, ka atļāvāmies nepalielināt pārsvaru, bet labi, ka uzvarējām. Cits pretinieks var mūs sodīt daudz sāpīgāk."

"Treneri bija labi pastrādājuši, uzzinot visu par Slovākiju. Tā ir bīstama komanda," atzina uzbrucējs. "Kauns trenera priekšā, ka atļāvām atsevišķās epizodēs mūs sodīt, kaut bijām brīdināti."

Tikmēr Slovākijas izlases galvenais treneris Milans Černickis atzina, ka viņa padotie pārāk respektējuši pretiniekus.

"Latvija bija mūs labi izpētījusi, šī ir viena no mūsu grupas labākajām komandām," atzina Černickis. "Varam būt priecīgi, ka rezervisti ļāva mums atgūties, jo aizvadījām divus dažādus puslaikus."

Pēc divām kārtām F apakšgrupā Latvijai un Rumānijai ir pa divām uzvarām, bet Zviedrija un Slovākija cietusi pa divām neveiksmēm.

"Mums vēl ir cerību kvalificēties finālturnīram, turklāt Rumānija pārspēja Zviedriju," optimistiski noskaņots ir slovāku speciālists. "Mūsu sastāvā dažādu iemeslu dēļ nav septiņu vadošo spēlētāju, turklāt neviena vietējās līgas komanda nepiedalās Eirokausos, tāpēc šī basketbolistiem ir laba pieredze."

Nākamajā mačā svētdien abas grupas līderes tiksies savā starpā Rīgā. Pēc tam Latvija 20.augustā uzņems arī Zviedriju, bet pēdējās divas cikla cīņas tiks aizvadītas izbraukumā.

Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!