Foto: F64
Latvijas basketbola komanda "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa piektās kārtas spēlē otrdien ar rezultātu 79:78 (19:20, 15:17, 16:15, 29:26) izbraukumā pārspēja Ungārijas klubu Pakšas "Atomeromu", nodrošinot vietu turnīra nākamajā kārtā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Stīvens Grejs, 21 punkts un astoņas bumbas zem groziem Artūra Bērziņa kontā, bet 14 punktus guva Bojans Bakičs, kurš ar precīzu metienu pēdējās sekundēs atnesa savai vienībai uzvaru.

Tikmēr "Atomeromu" labā 27 punktus sameta Lorenso Viljamss, bet 14 punktus guva Davids Vojvoda.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā un komandas apmainījās ar punktu guvumiem, taču turpinājumā nedaudz labāk veicās "Atomeromu" basketbolistiem, kuri iekrāja piecu punktu pārsvaru (14:9). Taču “Ventspils” rezultātu spēja izlīdzināt un pēc tam spēle ritēja punkts punktā, taču pirmās desmit minūtes noslēdzās ar 19:20 par sliktu Latvijas komandai.

Otrajā ceturtdaļā abām komandām rezultāts auga līdzīgi un pēc nospēlētām sešām minūtēm rezultātus bija 29:27 ventspilnieku labā. Mača ritējums tā arī nemainījās un pēc pirmā puslaika rezultāts bija 37:34 mājinieku labā.

Arī otrais puslaiks turpinājās saspringtā spēlē, jo tajā rezultāta starpība svārstījās no viena līdz četriem punktiem un pirms noslēdzošajām desmit minūtēm “Ventspils” bija iedzinējos ar divu punktu starpību (50:52).

Savukārt izšķirošajā, ceturtajā ceturtdaļā “Ventspils” basketbolistiem izdevās izvirzīties vadībā ar 72:66, taču “Atomeromu” minūti pirms mača noslēguma pietuvojās līdz 73:74. 12 sekundes pirms spēles beigām Pakšas komandas spēlētājs Viljamss ar trīs punktu gājienu atkal izvirzīja vadībā savu komandu (78:76), tomēr savā pēdējā uzbrukumā trīs sekundes pirms mača beigām Bakičs ar precīzu tālmetienu palīdzēja savai komandai triumfēt šajā mačā.

D grupā "Ventspils" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem pirmo vietu, un nodrošināja sev vietu nākamajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!