Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ASV informācijas tehnoloģiju giganta "Microsoft" izpilddirektors Stīvs Balmers savā īpašumā ieguvis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Losandželosas "Clippers", otrdien informējusi vienība.

Lai gan darījuma summa netiek atklāta, iepriekš ASV mediji vēstīja, ka tie varētu būt divi miljardi dolāru (1,49 miljardi eiro). Tādejādi "Clippers" pārdošana kļuvusi par finansiāli vērienīgāko šāda veida darījumu līgas vēsturē.

Iepriekš "Clippers" komanda piederēja 80 gadus vecajam miljardierim Donaldam Stērlingam, kurš bija kluba īpašnieks 33 gadus. Tiesa, pavasarī viņš nonāca krustugunīs, kad dzeltenās preses portāls TMZ publicēja audio ierakstu ar Stērlingu un viņa draudzeni, kurā "Clippers" īpašnieks pauda neapmierinātību ar viņas melnādaino draugu vēlmi nākt skatīties šī Losandželosas kluba spēles. Saceltās ažiotāžas iespaidā NBA komisārs Adams Silvers Stērlingam maija sākumā piesprieda mūža diskvalifikāciju un vēlāk pavēstīja, ka centīsies panākt, lai Stērlings pārdod "Clippers" komandu. Tāpat viņš sodīts ar 2,5 miljonu dolāru (1,87 miljonu eiro) naudas sodu, kas tiks ziedota organizācijām, kuras cīnās pret diskrimināciju un neiecietību pret cilvēkiem.

Zināms, ka pēc Stērlinga sākotnējās piekrišanas pārdot klubu NBA atteicās anulēt viņa diskvalifikāciju un piešķirto naudas sodu. Tieši šīs nostājas dēļ Stērlings mainīja savu rīcības plānu.

Savukārt tiesības pārdot komandu saņēma Šelija Stērlinga, jo viņas vīram tādas atņemtas veselības stāvokļa (konstatētās Alcheimera slimības) dēļ.

Līdz šim lielākā summa, kas samaksāta par kāda NBA kluba iegādi, ir bijuši 550 miljoni dolāru (411 miljoni eiro) aprīlī par Milvoki "Bucks".

Balmers jau izteicies ka "Clippers" komanda pēc darījuma īstenošanās savu mājas pilsētu nemainīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!