Foto: RIA Novosti/Scanpix
ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā spēlē par trešo vietu svētdien Spānijas komanda "Barcelona" ar rezultātu 93:78 (21:24, 29:23, 19:17, 24:14) pārliecinoši pieveica Krievijas vienību Maskavas CSKA.

Vēl ceturtās ceturtdaļas ceturtajā minūtē CSKA spēja pietuvoties līdz 70:74, tomēr turpinājumā "Barcelona" guva 11 punktus pēc kārtas, iegūstot stabilu pārsvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Huans Karloss Navarro, bet 17 punktus pievienoja Macejs Lampe.

Tikmēr CSKA rindās ar 13 punktiem atzīmējās Aleksandrs Kauns.

ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā finālā šodien spēkiem mērojas Spānijas komanda Madrides "Real" un Izraēlas klubs Telavivas "Maccabi Electra".

Spēle Milānā notiekošā finālčetrinieka turnīra ietvaros sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika.

Vēlāk svētdien paredzētajā finālā Spānijas komanda Madrides "Real" tiksies ar Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi Electra".

Kā ziņots, piektdien pusfinālos "Real" sagrāva "Barcelona" ar 100:62, finālu sasniedzot otro gadu pēc kārtas, bet "Maccabi Electra" dramatiskā galotnē pārspēja CSKA komandu ar 68:67, finālā iekļūstot pēc divu gadu pārtraukuma.

"Maccabi Electra" komanda šajās sacensībās iepriekšējo reizi uzvarējusi 2005.gadā, bet Madrides vienība - 1995.gadā.

CSKA basketbolisti cīņā par vietu "Final Four" spēkojās ar grieķu klubu Atēnu "Panathinaikos", sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-2. Zīmīgi, krievu klubs labāko četru komandu pulkā pēdējos 12 gados iekļuvis 11 reizes. Savukārt "Maccabi Electra" vienība savā sērijā ar 3-1 uzvarēja Itālijas klubu Milānas "EA7 Emporio Armani".

Eirolīgas ceturtdaļfinālā "Real" komanda sērijā līdz trim panākumiem ar 3-2 pārspēja iepriekšējo divu gadu sacensību čempioni Pireju "Olympiacos" no Grieķijas. Tikmēr "Barcelona" savā ceturtdaļfinālā ar 3-0 pieveica Stambulas "Galatasaray Liv Hospital" komandu no Turcijas.

No visiem četriem "Final Four" dalībniekiem Eirolīgas turnīrā, kas vēsturiski saucās Eiropas čempionu kauss, visvairāk reižu triumfējusi "Real" komanda - astoņas reizes. CSKA spēlētāji pie kausa tikuši sešas reizes, bet "Maccabi Electra" - piecas. Savukārt Barselonas klubam tas izdevies visretāk jeb divos gadījumos.

Kā ziņots, turnīra otro posmu jeb "Top 16" sacensības nepārvarēja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan" un Kaspara Vecvagara pārstāvētais Lietuvas spēcīgākais klubs Kauņas "Žalgiris". Savukārt pirmajā posmā no turnīra izstājās Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Ukrainas čempione Kijevas "Budiveļņik", kurā galvenais treneris ir Ainars Bagatskis.

Pērn "Final Four" finālā "Olympiacos" ar 100:88 pārspēja "Real", triumfējot sacensībās otro gadu pēc kārtas, bet trešo kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!