Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Pie pārliecinošas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien tika "Barons"/LDz, kas izbraukumā ar 96:67 (22:12, 22:21, 31:20, 21:14) pārspēja turnīra debitanti "Ogri"/"Kumho Tyre".

Uzvarētāju sastāvā 20 punktus iemeta amerikānis Malkolms Rets, bet 13 punktus sameta cits amerikānis Džeisons Kalists. Tikmēr Ogres komandas rindās 18 punktus guva Mārcis Vītols.

Lai gan pirmais puslaiks starp abām komandām vēl aizritēja kaut cik līdzīgi, tam noslēdzoties 44:33 par labu "Barons"/LDz, otrajā puslaikā viesi pilnībā pārņēma kontroli pār šo cīņu, tiekot pie ļoti pārliecinoša panākuma.

Abas komandas savā starpā tikās jau pirms nepilna mēneša, kad Ogres klubs izbraukumā izcīnīja salīdzinoši negaidītu uzvaru ar 86:85. Ogrēnieši, debitējot LBL, sacenšas negaidīti veiksmīgi un kopā jau tikuši pie trim uzvarām, turklāt pirms tam iepriekšējā mačā nedēļas nogalē ar 81:69 pieveica pagājušās sezonas sacensību bronzas medaļnieci "Jēkabpili".

Savukārt "Barons"/LDz nedēļas nogalē ar 79:76 apspēlēja "Jūrmalas"/"Fēniksa" komandu, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju visos turnīros.

LBL kopvērtējuma līdere ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir "Ventspils", kam ar septiņiem panākumiem astoņos mačos seko "Valmiera"/ORDO. Čempione "VEF Rīga" ar trim uzvarām četrās spēlēs atrodama trešajā pozīcijā, bet "Liepājas"/"Triobet" kontā ir seši panākumi astoņos mačos un ceturtā pozīcija.

Vēl "Jēkabpilij" un "Jelgavai" - trīs panākumi septiņos mačos, kam ar trim uzvarām deviņos mačos seko "Barons"/LDz un "Ogre"/"Kumho Tyre". Viens panākums trīs spēlēs un devītā vieta kopvērtējumā "Valkas"/"Valgas" komandai, bet divas uzvaras septiņos mačos izcīnījuši "Jūrmalas"/"Fēniksa" spēlētāji.

Savukārt bez uzvarām šobrīd cīnās "Latvijas Universitāte" (LU).

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!