Foto: F64

Pārliecinošu uzvaru "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien izcīnīja divkārtējā valsts čempionvienība "Barons kvartāls", kas ar 83:66 (26:12, 16:15, 17:15, 24:24) izbraukumā uzvarēja "Jelgavu".

Šajā mačā "Barons kvartāls" komandā debitēja iepriekšējās sezonās labi iepazītais amerikāņu uzbrucējs Tailers Keins, kā arī Latvijas valstsvienības centra spēlētājs Andrejs Šeļakovs.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 gūto punktu un astoņām atlēkušajām bumbām bija Māris Gulbis, bet ar 17 punktiem izcēlās Aigars Šķēle. Tikmēr Šeļakovs guva deviņus punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Keins izcēlās ar pieciem punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Savukārt jelgavnieku sastāvā ar 22 punktiem atzīmējās Andris Justovičs.

Šī abām komandām bija pirmā savstarpējā spēkošanās šosezon.

LBL kopvērtējuma augšgalā ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas "Ventspils" un čempionvienība "VEF Rīga", bet "Valmiera" ar deviņiem panākumiem 12 cīņās ieņem trešo pozīciju.

Ceturto un piekto vietu ar septiņām uzvarām 12 cīņās dala "Latvijas Universitāte" (LU) un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandas, bet sesto vietu ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem "Jēkabpils". "Barons kvartāls" ar piecām uzvarām 11 mačos pakāpās uz septīto vietu, "Liepāja"/"Triobet" basketbolistu kontā ir četras uzvaras desmit mačos, bet "Jelgava" tikusi pie četriem panākumiem 11 cīņās.

Biznesa augstskola "Turība" ar trim panākumiem 12 mačos ieņem desmito vietu, bet Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara astoņās spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezusies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!