Foto: F64

Divkārtējā Latvijas čempione "Barons kvartāls" ceturtdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfināla atbildes spēlē parādīja raksturu un divu maču summā gandrīz spēja atspēlēt 19 punktu deficītu pret astoņkārtējo un arī pašreizējo Igaunijas čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Ceturtdien atbildes spēlē "Barons kvartāls" savā laukumā bija pārāki ar 77:66 (20:19, 23:17, 25:13, 9:17), bet divu spēļu summā piedzīvoja zaudējumu ar 158:166.

Šī mača otrajā puslaikā "Barons kvartāls" bija pamatotas cerības iekļūt pusfinālā, jo vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām rīdzinieki atradās vadībā ar 22 punktiem (73:51), taču Tallinas vienība atlikušajā laikā nedaudz atspēlējās un iekļuva starp četrām labākajām Baltijas komandām.

"Barons kvartāls" sastāvā šajā mačā ar 20 punktiem izcēlās Dāvis Geks, kamēr 16 punktus pievienoja Tailers Larsons. Savukārt ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Deniss Krestiņins.

Abas vienības šo maču sāka punkts punktā, turklāt līdzvērtīgā cīņā aizritēja viss pirmais puslaiks, ko "Barons kvartālam" izdevās noslēgt ar septiņu punktu pārsvaru - 43:36. Tomēr lieliski aizvadītā trešā ceturtdaļa atgrieza rīdziniekiem cerības sasniegt BBL pusfinālu. Lai arī otro puslaiku "Kalev"/"Cramo" iesāka ar precīzu tālmetienu, "Barons kvartāls" turpmākajās minūtēs veica 11:1 izrāvienu, kas ļāva panākt 14 punktu vadību (54:40) un divu spēļu summā būt pavisam tuvu Tallinas klubam.

Mājinieki neapstājās un trešā ceturkšņa priekšpēdējā minūtē Geks ar precīzu divpunktnieku divu spēļu summā vadībā jau izvirzīja "Barons kvartālu" - 65:45. Cīņas turpinājums aizritēja ļoti spraigā cīņā, bet Latvijas komandas basketbolistiem vairs neizdevās būtiski palielināt savu pārsvaru, taču arī "Kalev"/"Cramo" to īsti samazināt nespēja.

Tiesa, noslēdzošajās pamatlaika minūtēs "Kalev"/"Cramo" izdevās lauzt cīņas gaitu, priekšpēdējā minūtē viesiem pietuvojoties līdz 13 punktu deficītam (62:75). Spēles izskaņa "Barons kvartāls" vienībai vairs nebija tik veiksmīga un divu maču summā nācās ciest zaudējumu.

Tikt sacensību pusfinālā pirms šī mača rīdziniekiem izskatījās sarežģīts uzdevums, jo pirmajā abu komandu spēlē pirms nedēļas "Barons kvartāls" cieta neveiksmi ar 81:100. Pirmajā duelī Tallinas kluba rindās izcili nospēlēja baltkrievu uzbrucējs Vitālijs Ļutičs, kurš guva 47 punktus, labojot līgas rekordu, bet pēc tam tiekot atzīts arī par nedēļas labāko BBL spēlētāju.

Kopš abu vienību pirmās tikšanās "Barons kvartāls" nebija spēlējuši, bet "Kalev"/"Cramo" aizvadīja pat divas spēles, jo piektdien Igaunijas čempionātā ar 80:77 uzvarēja Raplas "Avis" komandu, bet VTB Vienotajā līgā otrdien mājās ar 86:110 cieta sagrāvi pret spēcīgo Kazaņas "Unics".

Abas komandas līdz BBL ceturtdaļfinālam šosezon nebija tikušās, bet tās savā starpā kopumā spēlējušas sešas reizes, četros gadījumos uzvarot Igaunijas vienībai.

"Kalev"/"Cramo" šosezon BBL turnīrā iesaistījās vien ar izslēgšanas cīņām, jo vienība startē arī VTB Vienotajā līgā, kur ar četrām uzvarām 18 mačos atrodas kopvērtējuma 11.vietā. Savukārt Igaunijas čempionātā tā ar 15 panākumiem 17 spēlēs ir otrā. Decembrī šī komanda kļuva arī par Igaunijas kausa ieguvējiem.

Tikmēr "Barons kvartāls" "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) ar 11 panākumiem 21 cīņā ir piektajā pozīcijā.

"Barons kvartāls" vienība iepriekš astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 165:136 pārliecinoši pieveica citu Latvijas komandu "Jūrmala"/"Fēnikss". Tikmēr "Kalev"/"Cramo" divu spēļu summā ar 193:135 sagrāva citu Igauņu vienību TTU.

Tieši "Kalev"/"Cramo" komandu var uzskatīt par vienu no šīs sezonas BBL favorītiem, turklāt šī vienība šajā turnīrā vēl ne reizi nav triumfējusi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka trešdien dalību BBL čempionātā noslēdza divi citi Latvijas klubi. Valsts čempione "Valmiera"/ORDO ceturtdaļfināla atbildes spēlē mājās ar 74:64 pārspēja Prieņu-Birštonas "Vytautas" komandu no Lietuvas, bet divu spēļu summā vidzemnieki zaudēja ar 145:166. Savukārt "Liepāja"/"Triobet" trešdien ar 93:109 piekāpās Lietuvas klubam Pasvāles "Pieno žvaigždes", divu spēļu summā ciešot zaudējumu ar rezultātu 173:198.

Savukārt par pirmo BBL pusfināla dalībnieci, pateicoties uzvarai izbraukumā, otrdien kļuva Igaunijas komanda TU/"Rock", kas summā ar 178:166 apspēlēja Lietuvas vienību Ķēdaiņu "Nevežis".

Līdz ar to vienā pusfinālā TU/"Rock" tiksies ar "Pieno žvaigždes", bet "Vytautas" spēkosies pret "Kalev"/"Cramo".

BBL izslēgšanas turnīrā visās kārtās uzvarētāji tiek noskaidroti divu spēļu summā.

BBL regulārajā sezonā sacentās 14 komandas un 12 no tām iekļuva izslēgšanas turnīrā, apvienojoties ar četrām Baltijas vienībām, kas šosezon spēlēja Eirokausos, bet tur neiekļuva izslēgšanas sacensībās. Šāda iespēja bija dota arī trīskārtējai BBL čempionei "Šiauliai", kas nespēja pārvarēt Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmo posmu, tomēr vienība labprātīgi atteicās no dalības Baltijas turnīrā, jo saskaras ar finansiālām grūtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!