Foto: Renārs Buivids / facebook.com/BARONS

Latvijas komanda "Barons kvartāls" "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā piektdien ar rezultātu 77:66 (21:19, 16:14, 17:16, 23:17) viesos pārspēja Igaunijas komandu Raplas "Avis", tādējādi kļūstot par vienīgo A apakšgrupas līderi.

Latvijas komandas labā 19 punktus guva Dāvis Geks, bet 13 punkti, 13 atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes Denisa Krestiņina kontā. Tikmēr 12 punktus iemeta Dāvis Zonne, bet 11 punkti Kristapa Medisa rēķinā.

Savukārt "Avis" vienību no zaudējuma neglāba komandas līdera Nīderlandes centra spēlētāja Tomasa van der Marsa 22 punkti un 16 atlēkušās bumbas.

Rīdzinieki maču iesāka nesekmīgi, pirmajās trīsarpus minūtes negūstot punktus, kamēr pretinieki iemeta sešus. Turpinājumā "Barons kvartāls" centās atrast līdzsvaru spēlē un pirmo ceturksni uzvarēja ar 21:19. Otro ceturtdaļu Rīgas komanda iesāka ar sešiem bezatbildes punktiem, bet puslaika pārtraukumā devās ar četru punktu pārsvaru (37:33). Spēles ceturtā nogriežņa trešajā minūtē "Avis" panāca neizšķirtu 54:54, taču "Barons kvartāls" izvirzījās vadībā un noturēja pārsvaru līdz pat mača galam.

Līdz šim "Barons kvartāls" rezultāti pret "Avis" bija vāji, jo ciesti zaudējumi visās trijās savstarpējās spēlēs. Viena neveiksme tika piedzīvota arī šosezon, kad novembrī panākumu Rīgā ar 86:80 izcīnīja Raplas klubs.

Tiesa, "Barons kvartāls" komanda kopumā BBL turnīrā šobrīd atrodas uz panākumu takas, jo izcīnītas jau sešas uzvaras pēc kārtas. Savukārt "Avis" basketbolisti bija uzvarējuši iepriekšējos četros mačos, kas šo dueli padarīja vēl intriģējošāku.

Līgas kopvērtējumā A apakšgrupā līderei "Barons kvartāls" ir deviņas uzvaras 11 spēlēs, kamēr "Avis" tikpat mačos guvusi astoņas uzvaras, bet septiņus panākumus guvusi Ķēdaiņu "Nevežis" vienība. Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" kontā ir pieci panākumi 11 mačos, bet tai ar četrām uzvarām desmit spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet". Sestā ar trim panākumiem ir "Port of Parnu" komanda no Igaunijas, bet Kazahstānas klubs Atirau "Barsi" cietis astoņus zaudējumus astoņās spēlēs.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar desmit uzvarām 11 mačos ir Pasvāles "Pieno žvaigždes" komanda, kurai ar astoņiem panākumiem desmit cīņās seko Latvijas čempione "Valmiera"/ORDO. "Jēkabpils" basketbolisti 11 mačos tikuši pie septiņām uzvarām, ceturtā ar pieciem panākumiem 11 cīņās ir "Ogre"/"Kumho Tyre", TTU basketbolisti no Igaunijas izcīnījuši četras uzvaras desmit spēlēs, bet Rakveres "Tarvas"/"Palmse Metall" vienība guvusi divas uzvaras. Savukārt Mogiļevas "Borisfen" basketbolisti no Baltkrievijas zaudējuši visos deviņos aizvadītajos mačos.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kas ir sadalītas divās grupās.

Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kurā tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startē Eirokausos. Tiesa, astoņas izliktās dalībnieces BBL turnīrā iesaistīsies vien tad, ja tām neizdosies kvalificēties Eirokausu izslēgšanas sacensībām. Tādā gadījumā astotdaļfinālā atbrīvosies vietas un tam kvalificēsies labākās no izslēgšanas turnīrā neiekļuvušajām BBL komandām.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā – arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!