Foto: LETA

Piektdien, 19. aprīlī, akcionāru sapulcē ievēlēta valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Autotransporta direkcija" (ATD) valde. Par valdes priekšsēdētāju ievēlēts Dins Merirands, savukārt par valdes locekli ar kompetenci pakalpojumu nodrošināšanas jautājumos autopārvadājumu jomā ievēlēts Kristaps Krūmiņš. Jaunā uzņēmuma valde darbu uzsāks šī gada 20. aprīlī, un tās darbības termiņš ir noteikts uz pieciem gadiem.

"Vēlos pateikties ATD pagaidu valdes priekšsēdētājam Artūram Caunem un pagaidu valdes loceklim Tālivaldim Vectirānam par ieguldīto darbu uzņēmuma darbības nodrošināšanā. Sagaidām, ka jaunā valde turpinās jau uzsākto darbu sabiedriskā transporta nozares darbības uzlabošanā, veicinot ilgtspējīgas mobilitātes attīstību. Novēlu jaunajai valdei izturību un veiksmi profesionālajos izaicinājumos!" komentē Satiksmes ministrijas valsts sekretāra p.i. Ligita Austrupe.

Merirandam ir ilggadīga pieredze darbā vadošos amatos valsts pārvaldē un transporta nozares uzņēmumos. No 2013. gada Merirands ieņem valsts sekretāra vietnieka amatu Satiksmes ministrijā, savukārt no 2016. gada viņš ieņem padomes priekšsēdētāja amatu VAS "Latvijas Gaisa satiksme".

Tāpat Merirands pildījis SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" valdes priekšsēdētāja un VSIA "Latvijas Jūras administrācija" valdes locekļa pienākumus. Viņam ir sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē un humanitāro zinātņu maģistra grāds Baltijas jūras reģiona studijās, kas iegūts Latvijas Universitātē.

Kristapam Krūmiņam ir ilggadīga vadītāja pieredze, strādājot uzņēmumā "Latvijas Pasts", kur no 2016. līdz 2024. gada sākumam viņš pildīja valdes locekļa pienākumus. Krūmiņam ir bakalaura grāds uzņēmējdarbībā, kas iegūts Latvijas Universitātē.

Tāpat akcionāru sapulcē lēma likvidēt trešā valdes locekļa amatu, veicot grozījumus ATD statūtos. Merirands plāno pārtraukt darbu Satiksmes ministrijā; jautājums par valsts sekretāra vietnieka amatu tiks risināts tuvākajā laikā.

Kopumā konkursā pieteicās 37 kandidāti, un tas tika organizēts trīs kārtās. Pirmajā kārtā tika vērtēta kandidātu atbilstību izvirzītajām prasībām, otrajā kārtā (intervijā) tika vērtētas kandidātu profesionālās zināšanas un uzklausītas pretendentu sagatavotās prezentācijas par ATD attīstības virzieniem nākamajos piecos gados. Savukārt atlases trešajā kārtā tika vērtētas kandidātu kognitīvās spējas, kā arī notika vadības kompetenču padziļināta novērtēšana, ko nodrošināja personāla atlases kompānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!