Foto: Publicitātes foto

"Barons kvartāls" komanda "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē svētdien ar rezultātu 104:71 (28:13, 22:27, 24:18, 30:13) savā laukumā pārspēja pērnās sezonas čempioni "Valmieru"/ORDO.

Uzvarētājiem 23 punktus sameta Reinis Strupovičs, 20 punkti Dāvim Gekam, bet 18 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem savāca lietuvietis Taurs Jogela. Tikmēr zem groziem saimniekoja arī Roberts Freimanis, kuram deviņas atlēkušās bumbas.

Savukārt viesiem pa 11 punktiem iemeta Mārtiņš Laksa un Ervīn Jonāts, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus iemeta Lauris Blaus.

Spēli rīdzinieki iesāka ar 10:0 izrāvienu, neļaujot valmieriešiem četrarpus minūtes gūt punktus. "Barons kvartāls" noturēja pārsvaru un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 28:13. Otrā ceturkšņa vidū "Valmiera"/ORDO nedaudz sapurinājās un pietuvojās līdz mīnus sešiem punktiem (32:38), bet puslaika beigas labāk aizvadīja mājinieki, kuri pārtraukumā devās ar desmit punktu handikapu (50:40). Otrajā puslaikā viesiem neizdevās uzsākt ievērojamu pakaļdzīšanos, kas "Barons kvartāls" basketbolistiem ļāva izcīnīt pārliecinošu un negaidītu uzvaru ar rezultātu 104:71

Valmieras komanda sezonu iesākusi ar divām uzvarām četrās spēlēs, bet "Barons kvartāls" basketbolisti tikuši pie trim panākumiem piecās spēlēs.

"Barons kvartāls" vairs nenes "Latvijas Dzelzceļa" vārdu, turklāt komandas galvenā trenera amatā atgriezies Mārtiņš Gulbis. Pagaidām vienības sastāvā ir divi lietuviešu leģionāri Taurs Jogela un Deniss Krestiņins, kurš jau iepriekš spēlējis Latvijā.

Tikmēr "Valmiera"/ORDO pēc čempiona titula izcīnīšanas Robertu Štelmaheru galvenā trenera amatā nomainīja ar Helmani. Komandai sastāvā izdevies noturēt septiņus no pērnās sezonas spēlētājiem, tāpat no Spānijas augstākās līgas komandas "Baskonia" izīrēts jaunais Rinalds Mālmanis un piesaistīti trīs leģionāri.

LBL kopvērtējumā vadībā ar sešām uzvarām tikpat spēlēs ir "Ventspils", bet "VEF Rīga" ir trīs panākumi trīs mačos. Trīs uzvaras piecās spēlēs ir "Barons kvartāls" komandas kontā, kamēr "Valmiera"/ORDO un "Jēkabpils" tikušas pie divām uzvarām četros mačos. "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikpat panākumi piecās spēlēs, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" pie divām uzvarām tikusi sešos mačos.

Viens panākums trīs mačos ir "Valka"/"Valga" vienībai, kam ar vienu uzvaru piecās spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet", bet "Latvijas Universitāte" zaudējusi visos trijos mačos.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas – arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savā starpā spēlēs četrus apļus, kopā katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!