Foto: F64
Zaudējumu savā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē otrdien piedzīvoja Rīgas vienība "Barons kvartāls", kas izbraukumā ar rezultātu 73:77 (19:20, 18:21, 19:18, 17:18) atzina "Jelgavas" kluba pārākumu.

Tādejādi "Barons kvartāls" basketbolisti pārtrauca savu četru panākumu sēriju turnīrā, noslēdzot šīs sezonas LBL turnīru ar zaudējumu.

Lielisks izrāviens uz tablo mača pirmajās minūtēs izdevās viesu komandai, kas guva 12 punktus pēc kārtas, izvirzoties drošā vadībā (15:6). Tomēr jau turpmākajos uzbrukumos lieliski aizsardzībā un uzbrukumā nospēlēja arī "Jelgavas" vienības spēlētāji, kuri atbildēja ar 14 bezatbildes punktiem, panākdami vadību jau par labu sev (20:15). Otrajā ceturksnī turpinājās regulāra vadības grožu maiņa, taču īsi pirms puslaika pārtraukuma mājinieki guva 11 punktus, kas ļāva klubam triumfēt pirmajā puslaikā - 41:37.

Arī trešajā ceturtdaļā abas komandas neļāva viena otrai ilgāku laiku atrasties vadībā, taču ceturkšņa noslēgumā trīs punktu vadību ieguva "Jelgava" (59:56). Mača noslēdzošās daļas izskaņā "Barons kvartāls" basketbolisti atradās nelielā vadībā (73:72), tomēr pēdējā minūtē Zemgales kluba basketbolists Lauris Mizis realizēja tālmetienu (75:73), bet atlikušajās sekundēs Rīgas vienība vairs nespēja gūt punktus.

Uzvarētāju rindās 20 punktus guva Sandis Silavs, kļūdams par mača rezultatīvāko spēlētāju, bet 19 punkti Miža kontā.

Tikmēr "Barons kvartāls" labā ar 16 punktiem izcēlās Salvis Mētra.
Panākums ļāvis "Jelgavas" klubam pārtraukt divu zaudēto spēļu sēriju. Savu pēdējo regulārā turnīra spēli Jelgavas komanda 11.aprīlī aizvadīs pret "Valmieru".

Abu komandu šīs sezonas četrās savstarpējās spēlēs uzvaras dalītas uz pusēm. Zīmīgi, ka šajos dueļos uzvaru vienmēr izcīnījuši mājinieki.

Čempionāta kopvērtējuma pirmo vietu garantējusi "Ventspils" komanda, kuras kontā ir 20 uzvaras 22 spēlēs, bet tai ar desmit uzvarām 12 spēlēs seko "VEF Rīga", kas regulāro čempionātu noslēgusi otrajā pozīcijā.

Trešo vietu ar 25 uzvarām 35 cīņās ieņem "Jēkabpils" komanda, kurai ar 24 panākumiem 35 spēlēs seko "Valmiera". Piektie ar 24 uzvarām 36 cīņās ir "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu 36 aizvadītajās spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss".
Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus "play-off" zonas 18 uzvaras 37 spēlēs izcīnījusi "Barons kvartāls" komanda, bet astoņnieku ar 14 uzvarām 36 cīņās noslēdz "Latvijas Universitāte".

Devītie ar 12 panākumiem 36 spēlēs ir "Jelgavas" basketbolisti, "Saldus" kontā ir 11 uzvaras 36 mačos, bet biznesa augstskola "Turība" 36 mačos iekrājusi par vienu uzvaru mazāk.

Tikmēr "LMT Basketbola akadēmija" jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar 21 zaudējumu 21 spēlē sacensības noslēgusi pēdējā, 12.vietā.

"VEF Rīga" LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem "Ventspili" aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). "Ventspils" ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot "VEF Rīgu", izspēlēja divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!