Foto: Renārs Buivids / facebook.com/BARONS

"Barons kvartāls" basketbolisti trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā pārliecinoši ar 91:65 (24:21, 19:13, 19:18, 29:13) uzvarēja turnīra pastarīti "Latvijas Universitāti" (LU).

"Barons kvartāls" gandrīz visu spēli bija vadībā, pēc puslaika iegūstot deviņu punktu pārsvaru (43:34), bet pēdējā ceturtdaļā nodrošinot ļoti pārliecinošu uzvaru.

Uzvarētājiem Kristaps Mediss guva 22, bet Taurs Jogela 17 punktus, kamēr Deniss Krestiņins 13 punktiem pievienoja arī 13 atlēkušās bumbas zem groziem.

Savukārt LU komandā Renārs Birkāns sameta 16, bet Linards Jaunzems 14 punktus.

"Barons kvartāls" basketbolisti uzvarējuši pēdējās sešās no septiņām spēlēm, bet četri panākumi gūti "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačos. Savukārt iepriekšējā LBL cīņā "Barons kvartāls" ar 74:83 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" komandai.

Tikmēr studenti tagad cietuši četrus zaudējumus pēc kārtas, bet iepriekšējā spēlē LU ar 42:88 kapitulēja vicečempionei "VEF Rīga" komandai.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā spēle šosezon. Oktobra sākumā uzvaru ar 95:72 svinēja "Barons kvartāls".

LBL kopvērtējuma līdere ar deviņām uzvarām deviņos mačos ir "VEF Rīga", bet "Ventspils" 13 mačos tikusi pie 12 panākumiem. Tālāk seko četras komandas ar 50% uzvaru un zaudējumu bilanci. "Jēkabpils" komandai ir sešas uzvaras 12 mačos, pērnās sezonas čempione "Valmiera"/ORDO un "Barons kvartāls" guvušas septiņus panākumus 14 cīņās, bet "Jūrmala"/"Fēnikss" ir astoņi panākumi un tikpat zaudējumi.

"Liepāja"/"Triobet" komandai ir sešas uzvaras 14 cīņās, kas tai dod septīto pozīciju. Tālāk ar 33,3% uzvarētu spēļu ir "Valka"/"Valga" un "Ogre"/"Kumho Tyre". Robežpilsētu komanda guvusi trīs uzvaras deviņos mačos, bet Ogres vienībai ir četras uzvaras 12 mačos, bet turnīra tabulu ar divām uzvarām 15 spēlēs noslēdz "Latvijas Universitāte".

Šajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "OlyBet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlē arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalās arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas – arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992. gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!