Foto: LETA

Par "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārās sezonas pēdējā mēneša vērtīgāko spēlētāju atzīts Deniss Krestiņins no Latvijas komandas "Barons kvartāls", informēja turnīra organizatori.

Deniss Krestiņins visas BBL sezonas garumā bija starp stabilākajiem līgas spēlētājiem un regulāri sniedza lielu ieguldījumu savas komandas panākumos. "Barons kvartāls" ar viņa palīdzību uzvarēja desmit spēlēs no 12 un ieguva pirmo vietu A apakšgrupā, apsteidzot visas sekotājas vismaz par divām uzvarām.

22 gadus vecais Lietuvas centrs Krestiņins regulārajā sezonā vidēji spēlē savāca "double-double" , izceļoties ar 13,3 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, kas turklāt bija otrs labākais rādītājs visā līgā. Janvārī Krestiņins piedalījās trīs "Barona" spēlēs, kurā viņš vidēji guva 12,3 punktus un izcīnīja 12,3 atlēkušās bumbas, kā arī visos mačos nopelnīja efektivitātes rādītāju vismaz +18, palīdzot komandai uzvarēt trīs spēlēs.

Individuālās statistikas ziņā janvārī veiksmīgāk klājās Nīderlandes centram Tomasam van der Marsam no "AVIS Rapla" vienības, taču BBL ņēma vērā, ka "Barons kvartāls" un "AVIS Rapla" savstarpējā spēlē 13. janvārī, kas būtībā bija A apakšgrupas neoficiālais fināls Krestiņins un Rīgas komanda uzvarēja ar 77:66. Van der Marss šajā spēlē guva trešdaļu savas komandas punktu (22 no 66 punktiem), bet Krestiņins kopā ar sava partnera Dāvja Geka pieciem precīzajiem tālmetieniem maču noslēdza uzvarētāja godā.

Triobet BBL izslēgšanas spēles, kurās "Barons kvartāls" sacentīsies ar citu Latvijas komandu "Jūrmalu/Fēnikss", sāksies 6. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!