Foto: AFP/Scanpix
Latvijas basketbola komanda "Barons kvartāls" pastiprinājusi sastāvu ar lietuviešu aizsargu Deividu Duļķi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ko apstiprina lietuviešu mediji.

24 gadus veco Duļķi Latvijas klubs izīrēs no Lietuvas komandas Viļņas "Lietuvos rytas".

Pašlaik "Lietuvos rytas" komandas sastāvā ir 15 basketbolisti, un vienības pārstāvji cer, ka "Barons kvartāls" rindās aizsargs iegūs pienācīgu spēļu praksi.

Duļķis šosezon ULEB Eirolīgas turnīrā vidēji laukumā pavadīja desmit minūtes, kurās vidēji guva 2,3 punktus, izcīnīja 0,8 atlēkušās bumbas un izpildīja 0,7 rezultatīvas piespēles. Lietuvas Basketbola līgā aizsargs izcēlās ar vidēji 5,9 punktiem, divām atlēkušajām bumbām un 0,7 rezultatīvām piespēlēm, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sacensībās - ar 2,5 punktiem un 1,8 rezultatīvām piespēlēm.

Šī Duļķim ir pirmā profesionālā sezona Eiropā.

Pagājušajā vasarā Duļķis Lietuvas izlasei palīdzēja Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, tomēr pāris mēnešus vēlāk notikušajā Olimpiādē nepiedalījās.

Duļķis kļūs par "Barons kvartāls" komandas trešo leģionāru šosezon. Vienībā spēlē arī amerikāņi Tailers Keins un Džamars Digss.

"Barons kvartāls" basketbolisti jau sasnieguši Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālu, bet "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) trīs komandu konkurencē turpina sīvu cīņu par trešo vietu kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!