Foto: F64

Starpsezonā pastiprinātā "Barons kvartāls" vienība sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 79:74 (19:16, 24:16, 18:16, 18:26) apspēlēja "Saldus" vienību.

Uzvarētāju sastāvā pa 18 punktiem guva Kristaps Valters un Kaspars Kambala, kamēr 12 iemeta Ernests Kalve. Savukārt "Saldus" sastāvā 14 punkti amerikānim Prestonam Medlinam, bet 12 - Kristam Pīerniekam.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Barons kvartāls" izvirzījās vadībā ar desmit punktu pārsvaru (14:4), taču turpmāko pāris minūšu laikā mājiniekiem izdevās panākt neizšķirtu 16:16. Tiesa, pēc tam atkal spēles grožu savās rokās ņēma Rīgas vienība, lielajā pārtraukumā ejot ar 11 punktu pārsvaru (43:32). Trešā ceturkšņa ievadā "Barons kvartāls" veica izrāvienu un panāca jau 20 punktu handikapu (52:32), bet no šāda pavērsiena mājiniekiem neizdevās atgūties, lai gan 16 sekundes līdz pamatlaika beigām starp abām komandām bija tikai pieci punkti (76:71).

Saldus komandas basketbolisti šosezon cietuši zaudējumus visās septiņās aizvadītajās spēlēs, ieņemot pozīciju pašā lejasgalā. Tikmēr "Barons kvartāls" šobrīd atrodas uz četru panākumu takas, turklāt abas komandas savā starpā tikās jau oktobra vidū, kad rīdzinieki guva uzvaru ar 85:64.

Tikmēr citā duelī savu ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi pagājušās sezonas pārsteiguma autore "Jūrmala"/"Fēnikss", kas izbraukumā ar 71:70 (24:19, 17:12, 16:12, 13:18) apspēlēja "Jelgavu".

"Jūrmala"/"Fēnikss" sastāvā 15 punktus guva Ervīns Jonāts, bet 14 pievienoja Mārtiņš Laksa. Tikmēr "Jelgava" rindās 29 punktus iemeta lietuviešu leģionārs Deniss Krestiņins, būdams vienīgais no komandas, kurš sasniedzis desmit punktu robežu. Viņam arī 15 atlēkušās bumbas.

Praktiski visu mača gaitu pārsvars piederēja jūrmalniekiem, kuri pēc pirmajām trim ceturtdaļām devās ar iekrātu vadību 57:43. Noslēdzošā ceturkšņa izskaņā "Jelgava" gan deficītu bija samazinājusi uz pusi (54:61), taču atspēlēties nepaguva.

"Jelgava" šīs sezonas deviņos mačos tikusi pie trim panākumiem, kamēr "Jūrmala"/"Fēnikss" izcīnījusi jau četras uzvaras pēc kārtas.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar pieciem panākumiem piecos mačos atrodas Latvijas čempioni "Ventspils", bet bez zaudējumiem cīnās arī divas cīņas aizvadījušie vicečempioni "VEF Rīga". "Liepāja"/"Triobet" ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ieņem stabilu trešo vietu, bet "Barons kvartāls" ar pieciem panākumiem septiņās cīņās ieņem ceturto vietu, kamēr uz piekto ar piecām uzvarām astoņos mačos pacēlusies "Jūrmala"/"Fēnikss", apsteidzot "Jēkabpils" spēlētājus, kam četri panākumi septiņās spēlēs.

"Jelgava" ar trim uzvarām deviņos mačos un "Valmiera" ar diviem panākumiem septiņās cīņās atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā. Tikmēr bez uzvarām turnīrā joprojām cīnās "Latvijas Universitāte" un "Saldus".

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies pa četrām reizēm. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!