Foto: DELFI

Par noslēdzošo "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla dalībnieci otrdien kļuva "Barons kvartāls" komanda, kas izšķirošajā ceturtdaļfināla cīņā viesos apspēlēja "Jēkabpili".

"Barons kvartāls" svinēja uzvaru ar rezultātu 70:65 (28:14, 12:24, 14:11, 16:16), sērijā triumfējot ar 3-2. Zīmīgi, ka līdz tam visos mačos šajā sērijā un vispār izslēgšanas turnīrā uzvaras bija guvuši tikai mājinieki.

"Barons kvartāls" jau ceturtdien sāks pusfināla sēriju, kurā tiksies ar "Ventspils" basketbolistiem.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem iemeta Kristaps Mediss un lietuvietis Taurs Jogela, kuram bija arī deviņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās ar 19 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņiem izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās Roberts Stumbris, kamēr 17 punktus sameta Jurijs Aleksejevs.

Spēles sākumā divus tālmetienus realizēja Dāvis Geks, bet astoņus punktus iemeta Taurs Jogela un "Barons kvartāls" izvirzījās vadībā ar 16:11. Tālāk grozā lidoja arī trīs Medisa un viens Salvja Mētras tālmetiens, kas pēc pirmās ceturtdaļas viesiem deva vadību ar 28:14. Pirmajās desmit minūtēs rīdzinieki trāpīja visus sešus izmestos tālmetienus.

Otrajā ceturtdaļā pirmie punkti tika gūti vien trešās minūtes beigās, bet "Jēkabpils" lēnām tuvojās pretiniekiem un pieci Rinalda Sirsniņa punkti pēc kārtas, samazināja deficītu līdz 34:35. Turpinājumā Mikus Sokolovs uz brīdi arī izvirzīja vadībā "Jēkabpili", tomēr Roberta Freimaņa tālmetiens līdz ar puslaika beigu signālu atguva vadību rīdziniekiem - 40:38.

Viss otrais puslaiks jau ritēja ļoti saspringtā cīņā, nevienai no komandām nespējot iegūt nopietnu pārsvaru. Pēc trešās ceturtdaļas viesi atkal bija atguvuši piecu punktu pārsvaru (54:49) un viesi ilgāku laiku saglabāja vadību, tomēr ceturtās ceturtdaļas vidū ceturtās piezīmes nopelnīja Dāvis Rozītis un Deniss Krestiņins, "Barons kvartāls" basketbolistiem kārtējo reizi saskaroties ar piezīmju problēmu.

"Jēkabpils" panāca izlīdzinājumu 57:57, tomēr uzreiz pēc tam piekto piezīmi nopelnīja mājinieku vadošais centrs Andrejs Šeļakovs. Abas komandas uz ilgāku laiku apstājās pie rezultāta 60:60, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Tailera Larsona tālmetiens atkal deva vadību rīdziniekiem. Tomēr cīņa turpinājās līdzīgi un 80 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas izskaņas Aleksejeva trejacis panāca 65:65, bet nākamajos uzbrukumos abas komandas kļūdījās.

Nepilnas 40 sekundes pirms beigām vēlreiz tālmetienu realizēja Larsons, bet brīdi vēlāk Krestiņins bloķēja Aleksejevu zem groza. Kaut "Jēkabpils" ļoti aktīvi darbojās aizsardzībā, "Barons kvartāls" noturēja bumbu un Mediss realizēja divus soda metienus, atlikušajās 20 sekundēs viesiem uzvaru vairs neizlaižot.

"Barons kvartāls" komanda pusfinālu sasniegusi pirmoreiz kopš 2013.gada.

LETA jau vēstīja, ka pirmdien pusfinālā iekļuva arī pagājušās sezonas LBL čempione "Valmiera"/ORDO, kas savā ceturtdaļfināla sērijā ar 3-2 pārspēja "Liepāja"/"Triobet" komandu. Pusfinālā valmierieši tiksies ar "VEF Rīga" komandu, atkārtojot pērno LBL finālsēriju.

Kā vēstīts, pirmajā sērijas mačā jēkabpilieši savā laukumā guva uzvaru ar 89:84, otrajā "Barons kvartāls" savās mājās revanšējās ar 82:76, bet trešajā cīņā "Jēkabpils" savu līdzjutēju priekšā svinēja grūtu uzvaru pagarinājumā ar 93:92. Savukārt svētdien rīdzinieki panāca izšķirošo spēli, savā laukumā uzvarot ar 83:67.

Regulārajā sezonā abas komandas izcīnīja ceturto un piekto vietu, par panākumu vairāk gūstot jēkabpiliešiem, bet savā starpā tās četros mačos uzvaras dalīja uz pusēm.

"Jēkabpils" komanda 2014. un 2015.gadā izcīnīja LBL bronzas medaļas, bet pērn pirmoreiz vēsturē palika ārpus LBL labāko sešnieka. Tikmēr Rīgas komanda iepriekšējās sezonās 16 reizes iekļuvusi līgas labāko komandu četriniekā, bet iepriekšējo reizi ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja 2013.gadā, kad sērijā ar 2-0 uzveica tieši "Jēkabpili" un sezonu noslēdza ceturtajā vietā. 2015.gadā rīdzinieki ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" komandai, bet pērn arī palika ārpus "play-off".

Pērn LBL finālā "Valmiera"/ORDO ar 4-3 uzvarēja "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!