Foto: F64
"Barons"/LDz vienība sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā pārtrauca savu trīs zaudējumu sēriju, izbraukumā ar 77:72 (21:15, 20:18, 17:18, 19:21) uzvarot pagājušās sezonas valsts trešo spēcīgāko klubu "Jēkabpils".

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Kaspars Kambala, bet par diviem mazāk iemeta "Barons"/LDz jaunpienācējs lietuvietis Dovīds Rediks, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Jēkabpils" rindās ar 13 punktiem izcēlās lietuvietis Povils Cukins, kamēr 12 guva Rihards Kuksiks.

"Barons"/LDz jau ar mača sākumu ņēma iniciatīvu savās rokās, pirmo septiņu minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 18:9, taču "Jēkabpils" vienībai izdevās izlīdzināt cīņas gaitu un otrajā ceturtdaļā panākt neizšķirtu 30:30. Pēc tam gan viesi guva deviņus punktus pēc kārtas un atkal atrāvās. Otrā puslaika ievadā turpinājās līdzvērtīga cīņa, bet, sākoties pamatlaika pēdējām trim minūtēm, tablo vēstīja jau 75:59 par labu "Barons"/LDz komandai.

Turpinājumā izrāvienu jau veica "Jēkabpils", gūstot desmit punktus pēc kārtas, taču ar to nebija pietiekami, lai varētu iesaistīties cīņā par uzvaru.

Jēkabpils komanda iepriekšējā kārtā pamanījās piedzīvot zaudējumu pret pagājušās sezonas "bronzas fināla" pretinieci "Jūrmalu"/"Fēnikss", turklāt pēdējo četros maču laikā ciesti jau trīs zaudējumi. Tikmēr starpsezonā pastiprinātā "Barons"/LDz pirms tam bija piedzīvojusi jau trīs zaudējumus pēc kārtas, turklāt katrs no tiem ar ne mazāk kā 18 punktu starpību.

Šīs abas komandas savā starpā tikās 2.novembrī, kad pārliecinošu uzvaru savā laukumā ar 88:66 izcīnīja "Barons"/LDz.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar divās spēlēs izcīnītiem diviem panākumiem atrodas Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", kamēr valsts čempioni "Ventspils" ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs ir otrie. "Liepāja"/"Triobet" ar 11 panākumiem 13 mačos ieņem trešo vietu, bet ar desmit uzvarām 13 cīņās seko "Jūrmala"/"Fēnikss". "Barons"/LDz ar astoņiem panākumiem 13 cīņās ieņem piekto vietu, bet "Jēkabpils" ar tikpat uzvarām 14 mačos atrodas sestajā pozīcijā.

"Jelgava" ar sešām uzvarām 14 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir trīs panākumi 13 cīņās. Tikmēr "Saldus" kontā ir divas uzvaras 13 spēlēs, bet "Latvijas Universitāte" tikpat cīņās spēkojas ar vienu panākumu.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, ko iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", jaunās sezonas LBL turnīrā plāno iesaistīties vien pēc Jaungada. Pašlaik komandai nav atrasts sponsors, bet ieplānoto divu apļu vietā tā no 2015.gada janvāra varētu sacensties tikai vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!