Foto: LETA

Nespēlējot Kasparam Kambalam un Kristapam Valteram, Latvijas klubs "Barons"/LDz trešdien piedzīvoja neveiksmi Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē.

Aizvadītajā mačā divkārtējie Latvijas čempioni ar rezultātu 80:97 (25:24, 26:25, 17:24, 12:24) savā laukumā piekāpās Somijas vienībai Tamperes "Pyrinto", ko dienu iepriekš apspēlēja cita Latvijas komanda "Jūrmala"/"Fēnikss".

Rezultatīvākais "Barons"/LDz komandā ar 19 punktiem bija Ernests Kalve, kurš astoņus no tiem guva cīņas pēdējās piecās minūtēs, bet ar 18 punktiem palīdzēja Lauris Mizis.

Savukārt "Pyrinto" rindās ar 30 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās amerikānis Tairons Kents.

Pēc pirmā puslaika "Barons"/LDz komandai bija divu punktu pārsvars, bet trešās ceturtdaļas sākuma daļā viesi veica izrāvienu 7:0, un turpinājumā Latvijas klubs vairs nespēja pietuvoties tuvāk par diviem punktiem.

Līdz ar to "Barons"/LDz komanda pārtrauca astoņu uzvaru sēriju, skaitot kopā BBL un "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēles.

Tikmēr "Pyrinto" vienība BBL turnīrā pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, no kuriem nesenākais tika piedzīvots vien otrdien izbraukumā pret "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 69:70.

Vēl vienā šīs apakšgrupas mačā trešdien 18 punktus guva latvietis Sandis Silavs, bet viņa pārstāvētā Igaunijas vienība "Parnu" ar rezultātu 62:77 (19:14, 8:20, 19:22, 16:21) izbraukumā piekāpās Pasvāles "Pieno žvaigzdes" no Lietuvas.

A apakšgrupas līderpozīcijā ar sešām uzvarām sešos mačos ir latviešu Armanda Šķēles un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo", kurai ar piecām uzvarām sešos mačos seko "Pieno žvaigzdes".

Trešā ar diviem panākumiem piecos mačos joprojām ir "Barons"/LDz, savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" ar vienu panākumu sešos mačos atrodama pēdējā, sestajā, pozīcijā.

Sacensībās šosezon piedalās 22 klubi no piecām valstīm, turnīrā debitējot arī Krievijas vienībai Maskavas "Dinamo".

Līgas vienpadsmitajā sezonā trīs komandas, kas sacenšas Eiropas kausa izcīņā vai Eiropas Izaicinājuma kausā - "Šiauliai", TU/"Rock" un "Ventspils" -, BBL sacensībās iesaistīsies vien izslēgšanas spēlēs, kur būs izliktas ar pirmajiem trim numuriem, bet pārējās 19 komandas sākotnēji sadalītas trijās apakšgrupās.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas četras labākās vienības un piektā visu grupu labākā komanda kvalificēsies astotdaļfinālam. Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālā, uzvarētājs tiks noskaidrots sērijās līdz divām uzvarām.

Turnīrā šosezon nepiedalās ne tikai Lietuvas slavenākie klubi Viļņas "Lietuvos rytas" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Ķēdaiņu "Ņevežis" komanda, kas debitē ULEB Eirolīgā, un Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Pirms sezonas Liepājā risinājās "Olybet" BBL kausa izcīņas turnīrs, kurā "Liepāja"/"Triobet" kļuva par otro šajās sacensībās uzvarējušo Latvijas klubu.

Iepriekšējā BBL sezonā "Šiauliai" finālā pieveica citu Lietuvas komandu Prienu "TonyBet", bet no Latvijas komandām vistālāk tika 2013.gada čempione "Ventspils", kas apstājās ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!