Foto: F64

Aizraujošā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien "Barons"/LDz komanda ar rezultātu 62:60 (9:8, 12:20, 21:12, 20:20) sīvā cīņā izbraukumā pieveica ļoti sekmīgi spēlējošo "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Maču pārliecinošāk iesāka "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, kas otrā puslaika pirmajā uzbrukumā panāca 30:21, tomēr turpinājumā vairāk nekā piecas minūtes mājinieki palika bez punktiem un "Barons"/LDz guva desmit punktus pēc kārtas. Gandrīz visu atlikušo mača daļu vadībā atradās "Barons"/LDz, tomēr lielāku pārsvaru par pieciem punktiem viņi ne reizi tā arī neieguva.

Pēdējās minūtes ievadā Artūrs Ausējs samazināja deficītu jūrmalniekiem līdz 60:61, bet sekojošajā uzbrukumā Dmitro Gļebovs kļūdījās no groza apakšas. 13 sekundes pirms pamatlaika beigām pie iespējām mest soda metienus tika Iļja Gromovs, bet viņš abas reizes kļūdījās un atlikušajā laikā "Barons"/LDz noturēja grūtu uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 17 punktiem bija horvāts Mateo Kedžo, ar 13 punktiem piebalsoja Matīss Rudmiezis, bet 11 punktus iemeta ukrainis Pavlo Burenko.

Šajā mačā ar diviem punktiem "Barons"/LDz rindās debitēja centra uzbrucējs Kaspars Cipruss.

Savukārt jūrmalniekiem pa 11 punktiem guva Roberts Mednis un Jānis Dilevka.

Vēl vienā mačā sestdien uzvaru izcīnīja kopvērtējuma otrajā vietā esošie "Liepāja"/"Triobet" basketbolisti, kas ar 89:75 (18:16, 26:17, 23:24, 22:18) izbraukumā samērā droši pieveica "Valmieru".

Liepājniekiem ar 23 punktiem izcēlās Jānis Antrops, bet 19 punktus un septiņas bumbas zem groziem pievienoja Lauris Blaus.

Savukārt "Valmieras" labā 19 punktus iemeta amerikānis Džastins Hērts.

Šo sezonas pirmo pusi neveiksmīgi aizvadījusī Valmieras komanda iepriekšējo četru LBL maču laikā bija tikusi pie trim panākumiem, kamēr liepājnieki tagad tika pie astotā panākuma pēdējos deviņos mačos.

Šīs abas vienības šosezon tikās trešo reizi un trešo uzvaru guva liepājnieki.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir desmit uzvaras 11 spēlēs, bet tai ar 15 panākumiem 18 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". "Jūrmala"/"Fēnikss" ar 13 uzvarām 18 cīņās joprojām ir trešā, "VEF Rīga" ar četriem panākumiem sešās spēlēs ir tikai ceturtā, bet pa desmit panākumiem 19 cīņās tagad ir "Jēkabpils" un "Barons"/LDz basketbolistiem.

"Jelgava" ar septiņām uzvarām 18 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir seši panākumi 19 cīņās. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi piecas un divas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!