"Barons"/LDz komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā trešdien ar 83:71 (27:27, 17:20, 19:6, 20:18) savā laukumā uzveica "Jelgavas" komandu, pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Uzvarētājiem ar 27 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās Karls Hips, kamēr 13 punktus sameta Klifs Kolimons. Tikmēr 11 atlēkušās bumbas un astoņi punkti Roberta Freimaņa rēķinā.

Savukārt jelgavniekiem rezultatīvākie ar 18 gūtiem punktiem bija Andris Justovičs un lietuvietis Augusts Šuļausks.

Zīmīgi, ka jelgavnieki šajā mačā realizēja 17 tālmetienus, bet tikai septiņus divpunktu metienus.

Pirmo spēles ceturtdaļa komandas aizvadīja ļoti rezultatīvi, katra gūstot pa 27 punktiem. Otrā ceturkšņa sākumā rīdzinieki panāca septiņu punktu pārsvaru (36:29), bet, aizvadot veiksmīgas ceturtdaļas pēdējās divarpus minūtes, otro puslaiku ar 47:44 savā labā noslēdza "Jelgava".

Trešo ceturksni viesi aizvadīja pagalam neveiksmīgi, gūstot tikai sešus punktus, kas "Barons"/LDz basketbolistiem ļāva panākt vadību ar 63:53. Ceturtajā spēles ceturksnī jelgavnieki priekšpēdējā minūtē spēja pietuvoties līdz pieciem punktiem (69:74 un 71:76), tomēr mača nogalē aukstasinīgāki bija rīdzinieki, kuri izcīnīja uzvaru ar 83:71.

Divkārtējie valsts čempioni "Barons"/LDz LBL bija zaudējuši jau četrās spēlēs pēc kārtas un iepriekšējo panākumu guva 11.novembrī, kad ar 96:67 izbraukumā sagrāva "Ogre"/"Kumho Tyre" komandu.

Tiesa, mēnesi bez uzvarām "Barons"/LDz vēl nebija aizvadījuši, jo "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) 18.novembrī uzveica Igaunijas vienību "Port of Parnu".

Tikmēr "Jelgavas" komanda, ko vada kādreizējais Rīgas vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, pēdējā mēneša laikā samērā pārsteidzoši uzveikusi "Jēkabpils" un "Valmiera"/ORDO komandas, bet pirms nedēļas dramatiskā mačā ar 72:73 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" basketbolistiem. Savukārt savā iepriekšējā spēlē tā nedēļas nogalē ar 75:65 pārspēja "Ogre"/"Kumho Tyre".

Šī "Barons"/LDz un "Jelgava" komandām bija otrā savstarpējā tikšanās reize šosezon - oktobrī jelgavnieki bija pārāki savā laukumā ar 87:75.

Ar 11 uzvarām 13 spēlēs LBL kopvērtējuma līderes ir "Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" komandas, desmit uzvaras 13 mačos ir "Valmiera"/ORDO rēķinā, bet čempionei "VEF Rīga" ir pieci panākumi septiņos mačos, kas dod ceturto pozīciju.

Piektā ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, bet tai ar sešām uzvarām 13 mačos seko pēdējā laikā pārliecinošu sniegumu rādošā iepriekšējo divu sezonu LBL bronzas medaļniece "Jēkabpils".

Ar piecām uzvarām 11 spēlēs seko "Jūrmala"/"Fēnikss" komanda, bet astoto vietu ar sešām uzvarām 15 spēlēs ieņem "Jelgava", bet četri panākumi 14 spēlēs ir "Barons"/LDz.

Pie trim panākumiem 12 mačos tikušas "Ogre"/"Kumho Tyre" basketbolisti, bet "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 14 spēlēs un noslēdz kopvērtējumu.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!