Foto: F64

"Barons"/LDz komanda trešdien pārtrauca četru zaudējumu sēriju un "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 85:74 (23:19, 21:18, 16:20, 25:17) uzvarēja "Jūrmalu"/"Fēnikss" komandu, tādējādi nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Šajā duelī "Barons"/LDz labā pa 23 punktiem iemeta horvāts Mateo Kedžo un ukrainis Pavlo Burenko. Tikmēr 15 guva pieredzējušais Kaspars Kambala.
Savukārt "Jūrmala"/"Fēnikss" rindās 18 punktus iemeta Mārtiņš Laksa, pa 11 pievienojot Artūram Ausējam un Edgaram Jeromanovam, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Pirmā puslaika izskaņā "Barons"/LDz basketbolisti pamanījās izvirzīties vadībā ar 38:26, taču pirmais puslaiks tika noslēgts ar septiņu punktu pārsvaru - 44:37. Trešā ceturkšņa laikā viesiem no Jūrmalas izdevās no jauna iesaistīties cīņā par uzvaru, bet noslēdzošā cīņas nogriežņa laikā pārliecinošāku sniegumu savā laukumā Mārupē demonstrēja "Barons"/LDz, pēdējā pamatlaika minūtē atkal panākot desmit punktu handikapu (84:74), kas ļāva nodrošināt uzvaru.

Pirms šī mača "Barons"/LDz bija zaudējusi četrus mačus pēc kārtas, kas nopietni ietekmēja komandas izredzes sasniegt LBL izslēgšanas spēles, tomēr trešdien gūtais panākums pār Jūrmalas vienību ļāvis kvalificēties sezonas izšķirošajām cīņām.

Līdz ar to ir zināmas visas sešas šīs sezonas LBL izslēgšanas spēlēm kvalificējušās komandas.

"Barons"/LDz un "Jūrmala"/"Fēnikss" šosezon savā starpā spēkojušies četras reizes, abām komandām uzvaras dalot uz pusēm.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 14 uzvaras 17 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 23 panākumiem 29 mačos seko "Liepāja"/"Triobet".

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 29 cīņās ir ceturtā, piektajā vietā ar 16 uzvarām 30 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 15 uzvarām.

Tikmēr "Valmiera" un "Jelgava" ar 13 uzvarām 30 mačos atrodamas attiecīgi septītajā un astotajā vietā, bet pastarīšu "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir pa septiņām uzvarām.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!