Foto: F64
Latvijas vienība "Barons/LDz" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlē otrdien ar 53:83 (10:26, 12:11, 28:14, 3:32) izbraukumā piekāpās Somijas klubam Tamperes "Pyrinto", aizvadot ļoti neveiksmīgu ceturto desmitminūti.

Otrās ceturtdaļas vidū rīdzinieki bija nokļuvuši iedzinējos ar 15:35, bet trešo ceturtdaļu sāka ar 22:37. Tomēr nākamajās minūtēs rīdzinieki panāca pretiniekus un pat uz brīdi izvirzījās vadībā ar 46:45. Pirms pēdējām desmit minūtēm gan viņi atkal zaudēja ar 50:51, bet ceturtajā ceturtdaļā spēja gūt tikai trīs punktus un cieta pārliecinošu neveiksmi.

"Barons/LDz" komandā ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Kaspars Kambala, kurš vienīgais guva vismaz 10 punktus.

"Barons"/LDz BBL turnīrā cieta trešo zaudējumu pēc kārtas, bet visos turnīros kopā jau sesto neveiksmi pēc kārtas.

Tikmēr "Pyrinto" uzvarēja trešajā BBL mačā pēc kārtas un savu dalību BBL regulārajā sezonā nu ir noslēgusi.

Iepriekš abi klubi savā starpā tikās pagājušā gada 26.novembrī, kad Tamperes klubs izbraukumā bija pārāks ar 80:97.

A apakšgrupā "Pyrinto" ar pieciem panākumiem desmit mačos pakāpusies uz trešo vietu, apsteidzot tieši "Barons"/LDz vienību, kuras kontā ir četri panākumi deviņās cīņās. Tā kā rīdzinieki saviem pretiniekiem zaudēja abos mačos, jau tagad ir skaidrs, ka augstāk kopvērtējumā Latvijas vienība spēs pakāpties vien tad, ja ļoti veiksmīgi noslēgsies citu spēļu rezultāti.

Šajā grupā līdere ar sešām uzvarām astoņos mačos ir Armanda Šķēles un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo", kurai ar pieciem panākumiem septiņos mačos seko Pasvāles "Pieno žvaigzdes" basketbolisti no Lietuvas.

Vēl vienā mačā otrdien panākumu izcīnīja šosezon sekmīgu sniegumu demonstrējošā "Liepāja/Triobet", kas savā laukumā ar 87:68 (23:14, 23:14, 16:20, 25:20) pieveica Raplas "Tyco" basketbolistus no Igaunijas.

Jau pēc pirmā puslaika liepājniekiem bija 18 punktu pārsvars, kas otrajā spēles daļā no rokām netika izlaists.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Lauris Blaus, bet ar 15 punktiem viņam piebalsoja amerikānis Dveins Džonsons.

Šīs vienības savā starpā tikās novembra sākumā, kad liepājnieki izbraukumā bija pārāki ar 76:72.

Arī "Liepāja"/"Triobet" tagad izdevies tikt pie diviem panākumiem pēc kārtas, kamēr "Tyco" kontā ir jau trīs uzvaras.

Sacensībās šosezon piedalījās 22 klubi no piecām valstīm, tomēr otrdien kļuva zināms, ka finansiālu iemeslu dēļ dalību atsaukusi Krievijas vienība Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!