Foto: F64

Latvijas komanda "Barons"/LDz trešdien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 94:88 (25:16, 27:26, 19:18, 23:28) uzvarēja Igaunijas vienību TLU/"Kalev", tādējādi nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs.

"Barons"/LDz vienībai trešdien bija ne tikai jāuzvar TLU/"Kalev", bet arī jācer, ka Lietuvas vienība Ķēdaiņu "Ņevežis" piekāpsies Igaunijas klubam "Port of Parnu". Lai arī otrajā duelī cerības nepiepildījās, un divkārtējie Latvijas čempioni palika sestajā vietā apakšgrupā, tā izslēgšanas spēlēs iekļuva kā labākā sestās vietas ieguvēja no abām grupām. Otrās grupas sestā labākā komanda Atirau "Barsi" no Kazahstānas tika tikai pie trim uzvarām.

Latvijas komanda trešdienas mačā realizēja 14 no 37 tālmetieniem, kas bija pietiekami, lai cīņas izskaņā svinētu panākumu.

Rezultatīvākais "Barons"/LDz rindās ar 21 punktu bija Artūrs Ausējs, 18 punktus pievienoja un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Roberts Freimanis, bet ar 16 punktiem un piecām piespēlēm izcēlās Salvis Mētra.

Tikmēr TLU/"Kalev" labā 22 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja lietuvietis Dominiks Milka.

"Barons"/LDz komanda BBL ietvaros bija guvusi divas uzvaras pēc kārtas, bet pirms nedēļas tā ar 73:74 izbraukumā atzina "Port of Parnu". Pirmajā aplī "Barons"/LDz piekāpās TLU/"Kalev" ar 72:87.

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) pašlaik "Barons"/LDz ar piecām uzvarām 19 spēlēs ieņem devīto vietu, bet TLU/"Kalev" ar astoņiem panākumiem 16 mačos Igaunijas meistarsacīkstēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Savukārt citā duelī "Ņevežis" savā laukumā ar 82:76 (22:16, 22:17, 13:17, 25:26) uzvarēja "Port of Parnu", līdz ar to nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Vēl trešdien cita Igaunijas vienība Rakveres "Tarvas", kuru pārstāv arī latvieši Reinis Strupovičs un Roberts Stumbris, izbraukumā ar 56:63 (19:16, 18:22, 7:17, 12:8) piekāpās Lietuvas komandai Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Stumbris laukumā pavadīja 26 minūtes, gūstot 16 punktus. Latvietis realizēja četrus no sešiem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat Stumbra kontā piecas atlēkušās bumbas, četras kļūdas un viena pārtverta piespēle.

Tikmēr Strupovičs 33 minūtēs guva 13 punktus, realizējot trīs no deviņiem divpunktu metieniem, vienu tālmetienu un visus četrus soda metienus. Tāpat basketbolista kontā divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes, septiņas kļūdas un divas pārtvertas piespēles.

BBL kopvērtējumā A apakšgrupā ar desmit uzvarām 12 spēlēs triumfēja Lietuvas komanda Panevēžas "Lietkabelis", kurai ar deviņiem panākumiem otrajā vietā sekoja "Valmiera"/ORDO. "Barons"/LDz guva četrus panākumus, kas tai deva priekšpēdējo - sesto - vietu, bet ar to pietika, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

B apakšgrupā ar 11 panākumiem 12 mačos uzvarēja "Vytautas". Tikmēr otro vietu ar astoņām uzvarām ieņēma "Liepāja"/"Triobet", bet trešajā vietā regulāro sezonu ar septiņām uzvarām noslēgusi "Jēkabpils". Savukārt piektā ar piecām uzvarām cīņas apakšgrupā noslēgusi "Jūrmala"/"Fēnikss".

Šajā BBL regulārajā sezonā piedalījās 14 komandas no četrām valstīm, kas tika sadalītas divās apakšgrupās, pa septiņām vienībām katrā. Kazahstānas komanda Atirau "Barsi" regulārās sezonas visus mačus aizvadīja izbraukumā.

Izslēgšanas turnīram kvalificējās abu grupu piecas labākās komandas, kā arī labākā no sestās vietas ieguvējām. Savukārt vēl citām vienībām būs iespēja piedalīties izslēgšanas turnīrā, ja tajā iesaistīsies mazāk par piecām komandām no FIBA Eiropas kausa.

Izslēgšanas turnīrā ar pirmajiem numuriem tiks izliktas tieši vienības no Eirokausiem - čempione "Šiauliai" (Lietuva) būs izlikta ar pirmo numuru, otrais tiks Latvijas vicečempionei "Ventspils", bet attiecīgi trešais, ceturtais un piektais numurs gaida Utenas "Juventus" (Lietuva), Tartu TU/"Rock" (Igaunija) un Pasvāles "Pieno žvaigzdes" (Lietuva).

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta "Šiauliai", kas finālā divu spēļu summā pieveica "Ventspili".

Aizvadītajā sezonā BBL pamatturnīrā piedalījās 22 komandas no piecām valstīm.

Jaunajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu "Triobet", kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!