Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbola klubs "Barons/LDz" panākuši vienošanos par 24 gadus vecā ukraiņu saspēles vadītāja Pavlo Burenko piesaistīšanu sastāvam, informē komanda un Ukrainas mediji.

Šo sezonu Burenko iesāka Ukrainas augstākās līgas komandā "Mykolaiv", kuru iepriekš vadīja Latvijas kluba pašreizējais galvenais treneris Agris Galvanovskis. Viņš vietējā čempionātā vidēji ik mačā iekrāja 13,6 punktus, 5,7 rezultatīvas piespēles un 5,4 atlēkušās bumbas.

Karjeras laikā Burenko pārstāvējis arī Ukrainas klubus "Doņeck" un Kijevas "Budiveļņik", ar kuru startējis arī Eiropas kausa izcīņas turnīrā, kā arī vairākas citas šīs valsts vienības.

Savulaik aizsargs bijis Ukrainas jaunatnes izlašu kandidāts un spēlētājs.

Kā ziņots, iepriekš "Barons/LDz" komandai pievienojās arī Ukrainas izlases uzbrucējs Dmitro Gļebovs, kurš arī šo sezonu iesāka "Mykolaiv" sastāvā.

Neoficiāla informācija liecina, ka "Barons/LDz" cenšas piesaistīt arī 30 gadus veco horvātu spēka uzbrucēju Mateo Kedžo, kurš arī iepriekš spēlēja "Mykolaiv" rindās, bet šo sezonu aizvada vienā no šā brīža vājākajiem Horvātijas čempionāta klubiem "Split". Iepriekš karjeras laikā Kedžo spēlējis arī Latvijas komandā "Ventspils".

Iepriekš decembra beigās "Barons/LDz" pārtrauca sadarbību ar latviešu uzbrucēju Ernestu Kalvi un lietuviešu aizsargu Dovīdu Rediku.

Ar 15 spēlēs izcīnītām astoņām uzvarām "Barons/LDz" komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējumā ieņem sesto vietu, bet Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīra A apakšgrupā ar četriem panākumiem deviņās cīņās ir ceturtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!