Foto: DELFI
Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas klubam "Barons/O!Karte" mērķis šajā sezonā ir izcīnīt otro čempiona titulu pēc kārtas, izteicies komandas kapteinis Raimonds Feldmanis.

"Ar šo sezonu esmu apmierināts. Sezonas sākumā spēlēju vairāk, jo treneri Uvis Helmanis un vēlāk arī Edgars Teteris man uzticējās. Veiksmīgo sniegumu pierādīja mana statistika un mūsu sekmīgais sniegums, jo sezonas gaitā izcīnījām pat deviņas uzvaras pēc kārtas," stāstīja "Barons/O!Karte" komandas kapteinis. "Vēlāk komandai nāca klāt papildinājumi un šos basketbolistus vajadzēja iespēlēt, līdz ar to komandā spēlētāju rotācija kļuva plašāka."

Tas nozīmēja, ka Feldmanim samazinājās spēles laiks, taču viņš par to neskumst, jo svarīgākais ir uzvarēt čempionātā.

"Mūsu mērķis ir otrais čempionu tituls pēc kārtas, un pārējais vairāk nav tik būtisks. "Ventspils" un "VEF Rīga" izskatās favorīti, tāpēc mums nepieciešama spēcīga komanda," izteicās Feldmanis. "To pierādīja pagājušā gada LBL fināls, kad Rinalds Sirsniņš guva traumu, tāpēc Edijam Šleseram un man vajadzēja spēlēt saspēles vadītāja pozīcijā, ar ko veiksmīgi tikām galā."

"Es jebkurā gadījumā esmu atkal gatavs spēlēt daudz minūšu un palīdzēt savai komandai uzvarēt. Man ļoti gribas iegūt otro LBL čempiona titulu," uzsvēra Feldmanis.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Barons/O!Karte" saspringtā finālsērijā ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga" komandu, bet pagaidām tā turpina cīņu par pēc iespējas augstāku vietu regulārajā čempionātā.

Tomēr komandas kapteinis neslēpa vēlmi, lai "Barons/O!Karte" spēlē vēl kādā turnīrā, kas dotu lielāku spēļu praksi.

"Gribētos vairākus mačus sezonas gaitā, lai būtu nedaudz lielāka spriedze. Mums pirms izslēgšanas spēlēm būs pāris pārbaudes spēles, kas palīdzēs uzturēt sportisko formu. Nelielais spēļu skaits vairāk ietekmē tos basketbolistus, kuriem ir mazs spēles laiks," viņš skaidroja.

Šosezon bez "Barons/O!Karte" komandas citos turnīros nespēlēja vēl tikai "Turība" un LU vienības.

Savukārt nākotnē Feldmanis gribētu izmēģināt spēkus kādā spēcīgākā līgā un viņam pat bijusi iespēja to darīt šosezon, taču, izvērtējot situāciju savā komandā, klubus nav mainījis.

"Vienreiz jau spēlēju ārzemēs - Spānijas pēc spēka ceturtajā līgā -, un līmenis tur noteikti nav sliktāks par LBL pirmo divīziju," stāstīja basketbolists. "Tur bija finansiāli izdevīgs piedāvājums un laba spēles kvalitāte, tāpēc nemaz nenožēloju Spānijā pavadīto laiku."

"Arī nākotnē gribētos izmēģināt spēkus ārzemēs, kādā spēcīgākā līgā. Šajā sezonā pirms jauno spēlētāju pieteikšanas termiņa beigām man bija piedāvājums no ārzemju kluba, bet, būdams komandas kapteinis, es piedāvājumu nemaz neizskatīju," uzsvēra basketbolists.

Runājot par LBL līmeni, aizvadītās sezonas čempionu kapteinis vērtēja to kā pietiekami augstu.

"LBL līmenis ir interesants, jo spēcīgākās vienības aizvada līdzīgas cīņas ar pārējām komandām, piemēram, "Barons/O!Karte" līdzvērtīgi cīnās ar "VEF Rīga" komandu, "Ventspils" zaudējusi "Valmierai", un tas pierāda, ka spēles līmenis noteikti nav zems. Komandu spēks ir izlīdzinājies, nav tā kā kādreiz, kad viena komanda laukumā dominēja," uzskata Feldmanis. "Arī organizācija mani pilnībā apmierina. Mums ir līdzjutēji, kuri regulāri braukā uz spēlēm, un tāpēc viss ir kārtībā."

Šosezon Feldmanis "Barons/O!Karte" komandas sastāvā laukumā devies 22 spēlēs, kurās vidēji guvis 10,9 punktus, izdarījis 2,8 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 2,5 atlēkušās bumbas.

"Barons/O!Karte" ar 17 uzvarām 26 cīņās ir otrajā pozīcijā, zaudējot tikai "Ventspils" komandai, kas 24 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!